BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV: Grefierul CLASA dosare și EVAPORA PROBE! Cum motivează Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș breșa de securitate din JUSTIȚIE

Urmare a solicitării dvs. transmise prin e-mail la data de 15.01.2024, Vă comunicăm că la Parchetul de pe Iângă Tribunalul Maramureş există înregistrat un dosar penal în care s-a pus în mişcare actiunea penală fată de un inculpat, fost grefier Ia Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmatiei, sub aspectul săvârşirii infractiunilor de sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, favorizarea făptuitorului, şi fals material în înscrisuri oficiale.

Organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la aceste infractiuni urmare a constatării lipsei unui număr semnificativ de dosare penale din sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmatiei.

Totodată, din cercetările efectuate a rezultat că în cursul anului 2023 inculpatul ar fi înmânat unei persoane cercetate pentru infractiuni la regimul circulatie rutiere o ordonantă de clasare întocmită în numele unui procuror din cadrul Parchetului de pe Iângă Judecătoria Sighetu Marmatiej, persoana fiind ulterior trimisă în judecată în dosarul penal respectiv.

ln prezent inculpatul este cercetat în stare de arest preventiv.

Nu vă putem comunica, însă, în această fază a urmăririi penale, alte informatii referitoare la cercetările efectuate în cauză, întrucât acestea intră sub incidenta dispozitiiIor art. 12 alin.1 lit.e şi f din Legea nr. 544/2001 şi ale art. 28 din Ghidul de bune practici privind relatia sistemului judiciar cu mass-media, aprobat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 197/2019.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă conform Codului de procedură penală o etapă a procesului penal care nu poate în niciun fel să Infrângă principiul prezumţiei de vinovăţie.

Menţionăm că activitatea grefierilor din cadrul unităţilor de parchet este supusă controlului operativ curent şi urmează să se dispună măsuri pentru a se preintâmpina ivirea unor situaţii similare pe viitor.

Conform Regulamentului de ordine interioară, atribuţiile grefierului legate de dosarele penale sunt Indeplinite exclusiv 1n sediul unităţilor de parchet, dosarele putând fi scoase din incintă doar în condiţiile prevăzute de lege.

În prezent la Parchetul de pe lăngă Judecătoria Sighetu Marmaţiei îşi desfăşoară activitatea un număr de doi grefieri, schema fiind de doi grefieri cu funcţie de execuţie şi un grefier cu funcţie de conducere.

Un post de execuţie s-a vacantat ca urmare a demisiei grefierului care are calitatea de inculpat în cauză. La unitatea de parchet susmenţionată, ultimul post de grefier cu funcţie de execuţie s-a ocupat în cursul anului 2015.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

VIDEO: Doi tineri ucraineni din Odesa salvați din Munții Maramureșului

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Avem momentul șocant în care un motociclist a fost aruncat câțiva metri în aer și a căzut pe o altă mașină după ce a intrat într-un autoturism ce a virat stânga

Vasile Dale

EXCLUSIV: Carnagiu între Lăpuș și Strâmbu Băiuț. 8 mioare ucise de o autoutilitară

Vasile Dale

3 mesaje

Grefierul care evapora dosarele de sub nasul prim-procurorului de la Sighet rămâne în arest preventiv – Stiri din Maramures februarie 5, 2024 at 12:25 pm

[…] procurorului șef. Are onoare să își prezinte DEMISIA? A refuzat să discute cu jurnaliștiiEXCLUSIV: Grefierul CLASA dosare și EVAPORA PROBE! Cum motivează Parchetul de pe lângă Tribunalu…FOTO: BREȘĂ GRAVĂ DE SECURITATE ÎN JUSTIȚIE – Grefier de la Parchetul de pe lângă […]

Raspunde
Grefier din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, trimis în judecată pentru comiterea a 5 infracțiuni – Stiri din Maramures martie 6, 2024 at 11:23 am

[…] care evapora dosarele de sub nasul prim-procurorului de la Sighet rămâne în arest preventivEXCLUSIV: Grefierul CLASA dosare și EVAPORA PROBE! Cum motivează Parchetul de pe lângă Tribunalu…FOTO: BREȘĂ GRAVĂ DE SECURITATE ÎN JUSTIȚIE – Grefier de la Parchetul de pe lângă […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.