EvenimentMaramuresul Istoric

MUNŢII MARAMUREŞULUI: Salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră, în căutarea unui ucrainean cu degerături. A fost solicitat şi elicopterul – actualizare

SPJ Salvamont Maramureș intervine în zona M-ții Maramureșului la o acțiune de căutare-salvare. Un bărbat din Ucraina a dat alarmă menționând că în zona prin care a trecut se află un alt bărbat ucrainean care are nevoie de ajutor acesta aflându-se într-o hipotermie severă, cu degerături și nu se mai poate deplasa.
O echipă de salvatori montani împreună cu polițiști de la Poliția de Frontieră se deplasează în zona menționată.
Datorită informaţiilor privind starea precară de sănătate a cetățeanului ucrainean precum și ținând cont de condițiile meteo deosebite s-a solicitat în sprijin și elicopterul.

Ce spune Poliţia de Frontieră

Luni, 22 ianuarie, la ora 14.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de Sub Munte au fost informați de un cetățean ucrainean că un alt ucrainean care a trecut ilegal frontiera de stat s-a rătăcit în zona Muntelui Bendreasca și solicită ajutor, întrucât nu se mai poate deplasa (ar fi suferit degerături, iar stratul de zăpadă in zona indicată măsoară peste 2 metri). În baza informațiilor oferite de cetățeanul ucrainean care a făcut sesizarea s-a stabilit ca posibil loc zona de responsabilitate a SPF Poienile de Sub Munte, în extravilanul localității Repedea. S-a luat legătura cu lucrătorii din cadrul Salvamont Maramureș și au început căutările. La acțiune participă 4 lucrători din cadrul Salvamont, cu o autospecială, precum și 5 polițiști de frontieră cu 2 autospeciale și un snowmobil, în calitate de forță de sprijin și un elicopter SMURD cu echipaj medical la bord.

ACTUALIZARE

În jurul orei 17:30, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Poienile de Sub Munte au identificat cetățeanul ucrainean rătăcit. Acesta se află într-o stare de sănătate bună, urmând a fi transportat cu snowmobilul până la echipajul medical în vederea acordării primului ajutor și transportării a Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus – Poliţia de Frontieră.

Cetățeanul ucrainean a fost găsit în timp record de echipele de căutare-salvare fiind în acest moment coborât la baza muntelui unde va fi predat echipajelor medicale venite în sprijin de unde va fi transportat la unitatea medicală pentru investigații mai ample. 

Bărbatul se află în hipotermie și prezintă degerături la membrele inferioare, iar starea lui de sănătate este precară datorită condițiilor în care s-a expus dar ceea ce este cel mai important…. este în viață. Cu siguranță noaptea geroasă care urmează cu temperaturi pe munte de până la -15 grade putea avea un efect fatal în cazul în care bărbatul ar fi rămas pe munte.

Echipele de căutare salvare coboară de pe munte , coborâre care va dura aproximatriv 2 ore datorită zăpezii mari care îngreunează deplasarea salvatorilor montani – Salvamont Maramureş.

Te-ar putea interesa si

SCENE INCREDIBILE CU POLIȚIȘTI / ACTUALIZARE: A fost nevoie de întăriri pentru a imobiliza un elev în curtea unui liceu din Baia Mare (FOTO, VIDEO)

Vasile Dale

PE URMELE HOŢILOR DE LEMNE: Acțiuni complexe de control la Ocolul Silvic Poieni

Redactie

COVID-19: Hotelierii din Baia Mare la un pas de faliment. Au luat măsuri de prevenire a transmiterii virusului (VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.