BREAKING NEWSRecomandate

FOTO, VIDEO: Salvamontiştii, în căutarea a doi ucraineni, care se află pe drum de 4 zile – actualizare

O nouă acțiune de căutare – salvare a SPJ Salvamont Maramureș în dimineața de luni, 29 ianuarie.
Doi cetățeni ucraineni, pe drum de 4 zile, în hipotermie cu degerături și în imposibilitatea de a mai continua parcurgerea traseului propus datorită zăpezii mari de pe munte și a frigului, în zonă fiind undeva în dimineața aceasta între -8 și -10 grade, ajunși în România undeva în zona de frontieră de aproximativ 1 oră.

Din fericire salvamontiştii au reușit să obțină coordonatele – locația ucrainenilor datorită colegilor de la Poliția de Frontieră Maramureș care au vorbitori de limba ucraineană (ucrainenii nu vorbesc altă limbă) și grație colegilor de la STS Maramureș care ulterior au reușit o localizare pe hartă.

A fost solicitat și elicopter, dacă condițiile meteo permit intervenția elicopterului.

Poliția de frontieră a trimis spre coordonate o patrulă aflată de serviciu vor anunța situația din teren.

Ucrainenii au fost sfătuiți să facă un foc (au ajuns la liziera unei păduri acum)să se miște continuu pe o rază nu mai mare de 20-30 metri pentru a nu ieși din zona localizării, au tel efonulîncărcat (baterie încă 75%) și au fost avertizați că atunci când vor auzi elicopterul să iasă din pădure să facă semne pentru a fi reperați.

ACTUALIZARE

Cetatenii ucraineni au fost reperati din elicopter. Datorita stratului de zăpadă foarte mare elicopterul nu a putut ateriza în zonă şi a ales un alt punct de aterizare sigur. Salvatorii montani aflaţi în elicopter au fost depuşi în zonă, vor parcurge o distanţă relativ mică până la ucraineni pentru a le acorda primul ajutor după care vor decide evacuarea lor – posibil pe cale aeriană.

Prima persoană, ucraineanul cu probleme medicale mai serioase, este deja coborâtă cu elicopterul cu un salvator montan, iar cealaltă (al doilea ucrainean) împreună cu al doilea salvator montan așteaptă revenirea elicopterului pentru extracție.

Felicitari si multumim colegilor de la POA Jibou
Comandant de echipaj: Capitan-comandor Mihai Muresan
Copilot: Locotenent-comandor Marius Avram
Echipa medicala:
Dr. Zaganescu Raluca
As. Chiorean Maria
pentru promtitudine, profesionalism si pentru reusita misiunii in timp record tinand cont de conditiile din munte!
Felicitari tuturor celor implicati in reusita misiunii de salvare, Politia de Frontiera Maramures, ISU Maramures, STS Maramures, SMURD Maramures si nu in ultimul rand colegilor salvatori montani participanti la aceasta dificila si contracronometru misiune de salvare.

Suntem mandri ca prin actiunea noastra de astazi am reusit sa aducem un plus activitatii DSU care tot astazi aniverseaza 10 ani de la infiintare, Departament pentru Situatiile de Urgenta din care cu ONOARE si MANDRIE facem si noi, cei de la SALVAMONT parte – spun reprezentanţii Salvamont.

Te-ar putea interesa si

FOCAR LA ŞTIINŢA EXPLORĂRI BAIA MARE / ACTUALIZARE: Zece membri ai echipei de volei sunt pozitivi

Redactie

FOTO: Accident pe DN 1C. O autoutilitară a ajuns în şanţ

Redactie

Țigări în valoare de 67.000 lei confiscate la frontiera de nord

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.