BREAKING NEWSRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Gardul sinagogii evreilor ultraortodocşi din Sighetu Marmaţiei a fost vandalizat. FREE PALESTINE scris cu vopsea de două femei ce ar fi purtat văl și veșminte islamice – ACTUALIZARE

 Incident grav în această seară la Sighetu Marmaţiei, acolo unde gardul sinagogii ultraortodocşilor a fost vandalizat cu vopsea. Pe imaginile surprinse de camere de supraveghere amplasate în zonă se poate vedea o femeie cu îmbrăcăminte şi voal islamic. Femeia a scris cu vopsea pe gard „Free Palestine”.  Aceasta ar mai fi fost sprijită de încă o femeie care nu a fost filmată.

Mai mult, cele două nu s-au oprit aici, ci au mers în zona sinagogii vechi, unde au lipit pe uşile din lemn mesaje cu “Eliberaţi Palestina”. 

Brigada antitero din cadrul Serviciului Român de Informaţii a fost alarmată şi trimisă la faţa locului. Deocamdată autorităţile nu le-au identificat pe cele două suspecte.

 Din informațiile noastre se pare că după ce au mâzgălit gardurile sinagogii cele două s-au întors și au fotografiat isprava. 

De precizat că persoanele care administrează clădirea sinagogii vechi au îndepărtat de pe gard vopseaua cu mesajele respective.

Ce spune Poliția

Astăzi, 29 ianuarie, la ora 16.45, în timpul serviciului de patrulare, polițiștii din Sighetu Marmației au observat faptul că pe clădirea unui cult au fost lipite mai multe hârtii, pe care era scris un mesaj.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat o a doua clădire ce aparține aceluiași cult, care este înconjurată cu gard, iar pe patru stâlpi ai gardului au fost scrise mai multe mesaje.

În cauză, polițiștii efectuează verificări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, în vederea identificării persoanelor care au comis faptele și pentru luarea măsurilor legale care se impun.

ACTUALIZARE 1

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind o femeie de 33 de ani cu domiciliul în Sighetu Marmației.

ACTUALIZARE 2

Femeia a fost găsită de polițiști când își comanda taxi să plece din ţară. Ea a fost amendată cu 3.000 de lei pentru lipirea afişelor pe sinagoga veche și i s-a întocmit dosar penal pentru distrugere pentru vopsirea gardului sinagogii noi.

Conform informațiilor noastre femeia ar fi căsătorită cu un bărbat de origine arabă și s-ar fi convertit la religia islamică. Cei doi ar locui în Italia.

Te-ar putea interesa si

FOTO: Maşină răsturnată în şanţ la Berbeşti. 3 victime

Redactie

EXCLUSIV: ÎN VINEREA MARE LA BORȘA – Un localnic susține că a fost bătut crunt de ”celebrul Colț Alb” (actualizare)

Vasile Dale

FABRICAT ÎN ROMÂNIA – Marea „asfaltare” a început în Baia Mare. Cârpeala cu…lopata (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.