BREAKING NEWSImportantMaramuresul Istoric

FOTO: Iuliu Maniu comemorat la Sighet și Baia Mare de Alianța Național Țărănistă

Memoria marelui fruntaș taranist Iuliu Maniu a fost cinstita sambata, 3 februarie 2024 printr-o manifestare de comemorare care este organizată anual la Sighetu Marmatiei de Alinața Național Țărănistă, filiala Maramureș. 

Primul eveniment s-a desfasurat la Muzeul Memorial, locul  în care Iuliu Maniu şi-a petrecut ultimii ani de viaţă și unde s-a ținut un parastas în memoria acestuia. Evenimentele au continuat la Cimitirul Săracilor din cartierul mărginaș Cearda, lângă graniţa cu Ucraina, unde se presupune că a fost îngropat în data de 5 februarie 1953, şi unde s-au depus coroane de flori.

S-au depus coroane de flori și la statuia lui Iuliu Maniu din municipiul Baia Mare, Parcul Mara.

Evenimentul a fost organizat de Flaviu Costin, președintele ANȚ Maramureș și Dan Ardelean, președintele Alianței Național Țărăniste, filiala Baia Mare.

La eveniment au participat președintele Alianței Național Țărăniste, Radu Ghidau, vicepreședintele ANȚ, Florin Diaconu.

Invitați la comemorări au fost Cristian Anghel, fost primar al municipiului Baia Mare, Doru Dăncuș, viceprimar cu atribuții de primar Baia Mare (președinte PNȚCD Maramureș), Darius Pop (deputat, președinte AUR Maramureș).

Te-ar putea interesa si

Ionel Bogdan: Vom produce energie electrică în județul Maramureș

Redactie

AU RĂMAS MAI PUȚIN DE 24 DE ORE PÂNĂ LA MISS UNIVERSITARIA EDIȚIA XIII

Redactie

SĂPÂNȚA: Percheziții domiciliare efectuate de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Sarasău în urma constatării unor infracțiuni silvice

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.