EvenimentMaramuresul Istoric

PRIMĂRIA VIȘEU DE SUS NU POATE SUSȚINE PROIECTE IMPORTANTE DIN CAUZA DATORIILOR ENORME ACUMULATE PRIN MANAGEMENTUL DEFECTUOS CONDUS DE PRIMAR!

Cum se distrug investițiile la Vișeu de Sus, cum se pierd și cum se aruncă vina? Autobuzele electrice un vis frumos!

O noua lovitură pentru orașul Vișeu de Sus, cauzată de proasta și defectuasa administrare a fondurilor. Se pare că primarul orașului riscă să piardă întreg contractul de finanțare pentru autobuzele electrice, în urma faptului că a fost mai atent la proiectele care îi aduc caștig ce poate fi dus acasă, decât la cele care vin cu adevărat în folosul comunității.

Autobuzele electrice mai pot veni doar dacă primăria Vișeu de Sus achită suma de 3.357.407,10 lei, însemnând o corecție de 25% din valoarea totală a contractului. Pe lângă asta, primăria mai cheltuie și bani ca să plătească avocați care să le repare greșelile. Autobuzele electrice sunt parcate la firma producătoare, expirându-le perioada de garanție și mentenanță în scurt timp.

Când și DACĂ vor putea fi date în folosință vor necesita reparații care vor fi susținute tot din banii locuitorilor din Vișeu de Sus.

Ce va face primarul în această situație? Ce știe el să facă mai bine? Obișnuit să scape basma curată, va încerca să arunce vina în curtea vecinului. Sigur nu în curtea lui, pentru că pentru curtea lui frumoasă au fost bani, direcționați tot de el. Nu vă spune nimic faptul că niciun proiect care implica lucrări pentru firma lui nu a fost a fost pierdut?

Pentru cetățeni, curtea e săracă, plină de datorii, plină de mizerie. Va găsi el un țap ispășitor căruia îi va cere să plătească imensa sumă de 3.357.407,10 ron.

Dacă nu ar fi ținute informațiile secrete ca într-o firmă privată și ar exista mai multă transparență privind banul public, nu s-ar fi ajuns în această situație. Dacă nu ar exista ilegalități, adresele cu privire la solicitarea de informații cu caracter public ar avea un răspuns. Să nu mai pomenim și de faptul că dacă nu se plăteau peste 10.000.000 euro către firmele lui preferate ar fi avut bani să ducă la bun sfârșit acest proiect.

Cât să mai plătească cetățenii pentru greșelile colosale ale primarului ? Un lucru e cert, atunci când există interese personale la mijloc prioritatea va fi mereu satisfacerea acestora și abia apoi, cu ce râmâne, satisfacerea nevoilor orașului. Acestea sunt efectele unei administrații în care un singur om ia decizii, un singur om dictează!

(A/ P)

Te-ar putea interesa si

FOTO, VIDEO: Câine salvat de Alin şi George, doi poliţişti din Maramureş

Vasile Dale

PRINŞI ÎN PTF SIGHET: Olandezii traficanţi de heroină au fost arestaţi preventiv pe 29 de zile

Vasile Dale

Tânăr din Bârsana, arestat preventiv după ce a aruncat o sticlă incendiară înspre un local din Strâmtura (actualizare)

Redactie

1 mesaj

Aur pentru borsa!!! februarie 13, 2024 at 2:46 pm

Si la primaria borsa nu stam de loc bine ,pe situl primariei sunt pubblicate acte cu o datoria de 640 mii de euro, suntem pe drumul cel bun

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.