BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

Tragedie ÎN MUNŢII MARAMUREŞULUI: Au primit ordinul de încorporare în război, dar au fugit în România. Unul a murit înghetat (actualizare)

O nouă acțiune în derulare a SPJ Salvamont Maramureș în M-ții Maramureșului, zona de frontieră cu Ucraina.
Apelul venit prin 112 de la soția băiatului de 22 ani rătăcit în munți a mobilizat echipele Salvamont și Poliția de Frontieră.
Acesta a plecat de ieri dimineață de acasă în urma primirii ordinului de încorporare și i-a spus soției că va încerca să ajungă în România cu orice preț. Băiatul nu a mai putut fi contactat azi, nu are semnal la telefon, e echipat de iarnă și ultima locație pe care a obținut-o soția lui a fost acum 3 ore, acesta fiind se pare deja în România nu departe de zona de frontieră cu Ucraina.
Echipa de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureș împreună cu o echipa a Poliției de Frontieră se pregătesc să urce pe munte pentru a verifica locația (asupra căreia sunt dubii că ar fi exactă) iar pe urmă se va verifica valea pe care băiatul ar fi putut coborî, pe o distanță de aproximativ 12 – 14 km.
De asemenea, o echipa de suport a SPJ Salvamont Maramureș este în așteptare și va acționa în caz de nevoie.

ACTUALIZARE

Până la urmă se pare că era vorba de un grup de 3 ucraineni care plecaseră de ieri spre România.
Echipele de căutare salvare ale SPJ Salvamont Maramureș împreună cu cei de la Poliția de Frontieră Poienile de Sub Munte au reușit să găsească 2 cetățeni ucraineni , unul fiind băiatul de 22 ani pentru care s-a dat alarma. Al treilea ucrainean (din spusele celor 2) nu a mai trecut frontieră întorcându-se din drum.
Cei doi ucraineni au fost predați echipajelor medicale. Sunt obosiți, uzi, nemâncaţi, în hipotermie ușoară.
Având în vedere că zona este fără semnal atât telefonic cât și pe stații, comunicarea cu echipele de salvare se face cu ajutorul telefoanelor satelitare aflate în dotarea SPJ Salvamont Maramureș.
Din păcate al treilea ucrainean a fost abandonat de cei doi care au fost găsiţi şi predaţi echipajelor medicale în dimineaţa asta. Un echipaj al Politiei de Frontieră, făcând verificări în dimineaţa aceasta mai sus cu 2.5-3 km de zona in care au fost găsiţi cei doi l-au găsit pe al treilea ucrainean decedat în albia râului.

Băiatul a fost abandonat de ceilalți doi și a murit înghețat din cauza frigului.


Te-ar putea interesa si

GALERIE FOTO: Bărbat carbonizat în urma unui incendiu care i-a distrus casa de pe str. Fierăstrăului (ACTUALIZARE)

Redactie

FOTO CITITORI: 10 copilași pornesc spre școală cu noaptea-n cap pe un drum de care Primăria Repedea și-a bătut joc

Vasile Dale

SIGHETU MARMAŢIEI – SOLOTVINO: Lanț uman format din tineri români și ucraineni, pe podul de peste Tisa

Redactie

1 mesaj

ion februarie 14, 2024 at 4:45 pm

Politia de frontiera si salvamont par prea putin pregatite. nu faceau fata nici macar traficantilor de tigari, dapoi acum cu situatia din Ukraina. Probabil cateva grupuri de la Vanatorii de Munte ar fi mai potriviti pentru granita de nord.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.