BREAKING NEWSImportantMaramuresul Istoric

Sediul Poliției Borșa reabilitate cu bani europeni. Cum va arăta?

La nivelul unității se află în implementare proiectul cu titlul ”Creșterea eficienței energetice prin reabilitarea termică și modernizarea Sediului Poliției Orașului Borșa” finanțat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Valoarea totală a proiectului avizată de Consiliul Tehnico Economic de la nivelul M.A.I. este de 4.148.161  lei din care Construcții și Montaj (C+M) în valoare de 2.840.882 lei.

Valoarea totală nerambursabilă a proiectului (cu T.V.A.) este de 1.663.675 lei respectiv 1.398.046 lei fără TVA.

În cadrul proiectului vor fi desfășurate activități de renovare energetică aprofundată a clădirii în care își desfășoară activitatea Poliția Orașului Borșa.

Data începerii proiectului conform contractului de finanțare este 15.12.2022, iar data finalizării proiectului conform contractului de finanțare este 15.12.2025;

În data de 5 decembrie 2023 a fost emis Ordinul de începere, iar amplasamentul a fost predat executantului.

Termenul de finalizare al lucrărilor (conform contractul de lucrări) este de 12 luni de la emiterea ordinului.

De asemenea, unitatea noastră este partener beneficiar în cadrul proiectului SAGA – Cooperare regională pentru prevenirea și lupta împotriva criminalității transfrontaliere în regiunea de frontieră dintre România – Ucraina, finanțat prin Programul operațional Comun România – Ucraina 2014 – 2020.

Din totalul finanțării de 5.209.341 euro, unitatea noastră beneficiază de un buget de 472.284 euro (finanțare nerambursabilă) la care se adaugă finanțări de la bugetul național.

Obiectivul principal al proiectului a fost realizat în proporție de peste 98% și este reprezentat de realizarea de lucrări de reparații curente la 11 clădiri aflate în administrarea unității.

Nu în ultimul rând, unitatea noastră este Lider de Parteneriat în cadrul proiectului FIROUA – cu titlul ”Consolidarea capacităților de combatere a crimei organizate și întărirea cooperării transfrontaliere prin îmbunătățirea facilităților operaționale și instruiri comune ale forțelor de poliție în domeniul investigațiilor criminalistice” finanțat prin Programul operațional Comun România – Ucraina 2014 – 2020.

Valoarea finanțării nerambursabile a proiectului este de 264.674 de euro.

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă dotarea serviciului Criminalistic de la nivelul Inspectoratului cu echipament și software de specialitate.

Proiectul a fost finalizat în cursul anului 2023.

Te-ar putea interesa si

VIDEO: Doi tineri ucraineni din Odesa salvați din Munții Maramureșului

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO ȘOCANT: Bătut în propria-i curte de aproape 20 de indivizi la Suciu de Sus. Victima a cerut ajutor la 112 (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: DEPRESIA – O băimăreancă salvata de la moarte după ce ar fi intenționat să se sinucidă

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.