BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

VIDEO: Sala de Sport a Liceului cu Program Sportiv Baia Mare închisă de DSP. Era o bombă cu ceas pentru sănătatea elevilor

Sala de sport a Liceului cu Program Sportiv din Baia Mare este de astazi o amintire urâtă. Directia de Sanătate Publică a închis-o după ce reprezentanții acesteia au constatat condițiile groaznice în care copiii își defășurau activitățile și care le puneau deja sănătatea în pericol. Pentru o perioadă, elevii vor face sport la Universitatea de Nord.

Plus Tv alaturi de site-ul de stiri www.vasiledale.ro au adus in fata opiniei publice situatia Salii de sport a Liceului Sportiv din Baia Mare. Semnalul de alarma tras a determinat autoritatile sa ia masuri. Cei de la Directia de Sanatate publica Maramures au facut o vizita in cladirea care devenise insalubra si au constatat cum stau lucrurile. Pereții sunt plini de mucegai, sub pardoseală e o groapă cu apă, aerul este irespirabil. Câteva găleți colectează picaturile care curg, când plouă, din tavan, iar hidroizolația e istorie. Acestea constatate fiind, s-a hotarat inchiderea salii.

Aceste aspecte sunt total inadecvate desfasurarii in incinta a unor activitati de orice natura ar fi ele. Conditiile jalnice din cladire puneau in pericol sanatatea copiilor.

Pana cand cladirea va fi renovata si reamenajata, unii dintre elevi vor face sport in anumite incaperi din cadrul internatului liceului, in cazul in care Directia de Sanatate Publica va fi de acord. Altii se vor deplasa la Universitatea de Nord.

Conditii despre care, directiunea unitatii scolare a fost asigurata ca se vor schimba, pentru ca au fost alocate din buget fondurile necesare. Insa deocamdata, reprezentantii primariei nu stiu exact suma care va trebui cheltuita. Asteapta un deviz din partea constructorului.

Cladirea ar fi trebuit renovata cu cel putin 10 ani in urma, spune directoarea liceului. De atunci este intr-o degradare continua, iar autoritatile n-au considerat-o o prioritate. Acum, fortate de imprejurari, au gasit banii necesari.

Articol realizat în colaborare cu colegii de la PLUS TV Maramureș.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: ATAC NAZIST ÎN BAIA MARE – Svastica desenată pe mobilierul din parcul pentru copii de lângă terenul de atletism (actualizare)

Vasile Dale

EXCLUSIV: Băimăreancă atacată de doi necunoscuți într-o stație de autobuz (actualizare)

Vasile Dale

MĂRȚIȘOR FOLCLORIC: Spectacol-cadou online al Ansamblului Folcloric Național Transilvania

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.