Maramuresul IstoricRecomandate

VIDEO: Alţi doi ucraineni, tată şi fiu, s-au rătăcit în munţi. Salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră au pornit în căutarea lor – actualizare

Actiune in derulare a SPJ Salvamont Maramureş în zona Vf. Poloninca, Bistra, pentru recuperarea a doi cetăţeni ucraineni, tată şi fiu, de 52, respectiv 23 ani.

Aceştia au reuşit să treacă frontiera şi se află undeva la aproximativ 400 metri pe teritoriul României într-o zonă cu acces dificil.

Prin apelul dat la 112 ucrainenii solicitau ajutor de urgenţă spunând că nu au provizii şi apă, îi doare capul şi le este frig (nefiind echipaţi corespunzător) şi se tem să nu fie prinşi de grănicerii ucraineni.

O echipă a Salvamont Maramureş a pornit de la baza Salvamont şi va face joncţiunea cu echipa Poliţiei de Frontieră Bistra urmând să urce împreună în munte pentru găsirea, recuperarea şi coborârea celor doi.

ACTUALIZARE

După aproximativ 1 oră şi jumătate de urcat cu Ambulanţa Salvamont, salvatorii montani au abandonat autospeciala din cauza stratului gros de zăpadă care îi punea în imposibilitatea de a merge mecanizat în munte şi acum deplasarea până la cei doi care au solicitat ajutor de urgenţă se face pe schiuri de tură aproximativ 2 ore.

Salvatorii montani au ajuns pe schiuri de tură la cei doi ucraineni. Aceștia sunt în hipotermie ușoară, flămânzi și însetați. Colegii salvatori montani le-au dus ceai fierbinte, batoane energizante și hrană, folii termice de protecție, iar ulterior vor organiza coborârea terestră din munte.

Acțiunea de căutare-salvare s-a încheiat, cetățenii ucraineni fiind predați echipajelor medicale venite în sprijin. Norocul lor a fost că au fost găsiţi și coborâţi repede din munte fiind uzi și extenuați și ….căutați cu elicopterul de vecinii ucraineni pe zona de frontieră.

Te-ar putea interesa si

TRAGEDIE LA MOISEI: TAF răsturnat la Izvorul Negru, un bărbat în vârstă de 49 ani a decedat (foto) – ACTUALIZARE

Vasile Dale

L-A MĂCINAT VINA: Sigheteanul care și-a violat nepoata în urmă cu câteva zile s-a spânzurat

Vasile Dale

VIDEO: Se circulă cu dificultate în zona de munte a judeţului din cauza zăpezii

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.