BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

Bebeluşul „şofer” din Borşa, pus şi de tată la volanul maşinii de când avea 5 luni. Tot fără centură și tot cu copilul în brațe (VIDEO)

O mamă din Maramureş a postat un clip în care conduce maşina cu bebeluşul de 9 luni în braţe. Şi soţul are fotografii pe reţelele sociale în aceeaşi ipostază, de când copilul avea doar 5 luni. Inconştienţă criminală, spun experţii. Orice frânare bruscă le poate fi fatală celor mici. Poliţişti au amendat mama iresponsabilă şi au anunţat Protecţia Copilului.

Pe imaginile postate chiar de femeie pe reţelele sociale se vede cum mama de 25 de ani îşi ţine fiul de doar 9 luni în braţe, în timp ce se află la volanul unei maşini puternice. Bebeluşul are mânuţele pe volan, în timp ce încearcă să îl mişte. Totul se întâmplă pe un drum public din Borşa. 

Mama s-a filmat în timp ce îşi „învaţă” bebeluşul de 9 luni să conducă

„Faptul că ai luat copilul în braţe şi nu este în scăunel şi nici măcar tu, ca persoană matură, nu aveai centura de siguranţă, este cu siguranţă un risc major”, spune Titi Aur, expert în conducere defensivă.

Nu este prima dată când viaţa celui mic este pusă în pericol. Tatăl a postat şi el o imagine în care îşi ţine în braţe, tot la volan, copilul care avea pe atunci doar 5 luni. Gesturile inconştiente au ajuns în vizorul poliţiştilor. Femeia a fost amendată cu 800 de lei şi a fost sesizată Protecţia Copilului.  

Cum ducem copiii în maşină: ce spune legea

Conform legii, copiii mai scunzi de 1 metru şi 35 de centimetri trebuie transportaţi în scaune speciale. Pe scaunul din dreapta şoferului au voie doar dacă au peste un metru şi jumătate.

„Începând de la 15 km/h impact frontal sau când se opreşte maşina brusc, practic şi cel de la volan, dar mai ales un copil ţinut în braţe este expus la maximum”, adaugă Titi Aur, expert în conducere defensivă.

În 2022, au murit o sută de copii şi aproape 500 au ajuns la spital pentru că nu au fost protejaţi corespunzător în maşină.  (Sursa: ObservatorNews.ro)

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

VIDEO – ACŢIUNE SALVAMONT: Cioban dispărut în Valea Runcului, căutat de salvamontişti

Redactie

BĂIMĂRENI ÎN HERAKLION: Au plătit pentru o vacanță de vis dar au primit nervi și stres. Au fost ignorați de reprezentanții agenției de turism

Vasile Dale

FOTO CITITORI / LĂPUŞEL / ACTUALIZARE: Biciclist accidentat de o maşină pe trecerea pentru pietoni

Vasile Dale

4 mesaje

lesc februarie 26, 2024 at 9:32 am

Parca Borsa e oras minune, statiune nationala, si nu mai este vestul salbatic al romaniei? :))))

Raspunde
dan februarie 26, 2024 at 12:22 pm

Daca, fereasca Dumnezeu , ar fi lovit-o cineva din spate (sau coliziune frontala) si copilul ar fi fost ranit grav, a cui ar fi fost vina? A acelui care a lovit masina, dar suferinta pentru ranirea (poate vitala) a copilului nu ar fi fost a mamei si a copilului?

Raspunde
alupigus februarie 26, 2024 at 5:44 pm

Cand esti prost de mic,atunci cand cresti mare,te joci!!!!acestor babuini ar trebui anulat permisul de conducere pentru ca sunt mai prosti decat permite legea!!

Raspunde
Catalin februarie 26, 2024 at 10:59 pm

,,Atât s-a putut !,,
Uneori , dintr-un craniu fără creier , n-ai cum să scoți altceva decât …. Behăituri de manele , videouri cu copii la volan , și haine și ceasuri fake !
,,Atât s-a putut !,,
( din grote , pe unii ori îi scoți la lumină, în speranța că îi readuci pe drumul cel drept ( musai făcut un studiu de fezabilitate ) ori îi lași acolo , și eventual mai arunci niste pietre la intrare )
( sper ca Poliția Română să poată mai mult decât …
, Atât s-a putut !,, )

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.