BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

EXCLUSIV: A RECIDIVAT – Numită prin detașare director interimar la o școală generală deși este inculpată într-un dosar DIICOT de sprijinire a unui grup infracțional organizat

Scriam în august 2021 despre un caz incredibil ce s-a petrecut la o școală generală de pe Valea Vinului (Vișeu de Sus) când unitatea de învățâmt a avut un nou director interimar. Credeam că atunci s-a remediat ”defecțiunea”. E adevărat s-a remediat până în 2023.

Astfel în septembrie 2024, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Maramureș a detașat ca director interimar pe aceeași persoană cu ”probleme”. ISJ Maramureș spune că în momentul detașării nu știa despre situația în care se află persoana respectivă și că nici nu a fost informat.

Persoana despre care facem vorbire în acest caz este inculpat într-un dosar penal instrumentat de DIICOT sub aspectul comiterii infracțiunii de sprijinire a unui grup infracțional organizat. De altfel, la momentul respectiv (anul 2019) persoana fiind plasată sub control judiciar o perioadă. Această măsură a fost ridicată după câteva luni. E drept, persoana este NEVINOVATĂ până când o instanță judecătorească nu se pronunță definitiv și irevocabil în acest dosar. Iar dosarul este încă pe rolul instanțelor. Dar este oare moral ca o astfel de persoană să ocupe o funcție publică?

Consiliul de Administrație al ISJ Maramureș va analiza luni, 4 martie 2024 această situație și dispune măsurile care se impun.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO/VIDEO: Atacul urşilor continuă la Repedea. Taur ucis la o stână de pe Valea Repezii

Redactie

NINSOAREA FACE RAVAGII IN MARAMURES: UN AUTOBUS CU CALATORI A AJUNS IN SANT PE DRUMUL JUDETEAN DIN CAVNIC (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

REVOLTATOR: STRADA GRANICELOR DIN BAIA MARE – MIZERIILE TRONEAZA LA TOT PASUL IAR NOAPTEA MUZICA RASUNA LA MAXIM (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

2 mesaje

Alex martie 2, 2024 at 10:26 am

Septembrie … 2024? Este Septembrie 2023. Modificați. Nu este cazul să-mi apară comentariul.

Raspunde
COMUNICAT ISJ MARAMUREŞ: Informare privind încetarea detașării în interesul învățământului a profesorului numit în funcția de director adjunct interimar la o unitate de învățământ din județ – Stiri din Maramures martie 5, 2024 at 8:05 pm

[…] precizăm că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetatebeneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de ProcedurăPenală, precum și de prezumția de nevinovăție.Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Maramureșhttps://vasiledale.ro/2024/03/01/exclusiv-a-recidivat-numita-prin-detasare-director-interimar-la-o-s… […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.