Important

IJJ MARAMUREŞ: Despre tinerețe, entuziasm și bucuria începutului

Diana este cea mai tânără jandarmeriță din Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Pintea Viteazul,, Maramureș și poate și cea mai energică. Pasionată de atletism, schi sau fitness, mereu implicată în activități sportive și o militantă a stilului de viață sănătos, Diana afirmă că nu trece nicio zi în care să nu se antreneze. Un target minim este de 1000 de km/an alergați.

Chiar dacă se consideră o ,,băiețoasă”, Diana este o feministă convinsă. Mereu zâmbitoare și optimistă, atentă cu ceilalți, deschisă și empatică, reușește să creeze legături trainice cu toți colegii. I se spune mereu că are ceva special pentru că iubește oamenii și se împrietenește cu ușurință cu aceștia.

Marea ei dragoste însă este haina militară pe care a hotărât să o îmbrace încă din anul 2017, an în care, după absolvirea liceului, s-a înscris la Școala Militară de Subofițerul Jandarmi ,,Petru Rareș” Fălticeni, pentru ca doisprezece luni mai târziu să devină ,,jandarm cu acte în regulă” la Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Pintea Viteazul” Maramureș. De atunci lucrează la Detașamentul Mobil, în domeniul ordine publică.

A participat la nenumărate meciuri, manifestări publice sau chiar misiuni de restabilire a ordinii publice. Are un palmares impresionant de relatări despre felul în care se desfășoară o misiune, despre importanța dialogului cu cetățenii, despre supremația legii. S-a îndrăgostit iremediabil de stradă și este convinsă că numai pulsația străzii face dintr-un simplu angajat, un jandarm veritabil. ,,Acolo, în stradă, mărturisește Diana, oamenii trăiesc, au probleme, acționează”.

Vorbind despre începuturile sale în Jandarmerie, își amintește cu un umor delicios despre prima ei misiune de menținere a ordinii publice, dar mai ales despre reacția colegilor din patrulă: ,, Și tu ce-o să faci aici, la misiune, copilă?”. „O să vă țin spatele”.

Deși a stârnit hohote de râs, acest răspuns îndrăzneț a reușit să impună respectul și admirația camarazilor. Aceeași sinceritate și asumare o caracterizează și astăzi. Este determinată și devotată pentru că Jandarmeria este a doua ei familie așa cum ea însăși mărturisește: ,,Aici m-am născut profesional, m-am dezvoltat, am evoluat. Oamenii ăștia (n.r. colegii) m-au crescut”.

Se spune că nimeni nu este prea tânăr pentru a avea succes. Diana confirmă această ipoteză. Entuziasmul tinereții, conjugat cu o îndârjită dorință de a reuși, constituie întotdeauna premisele unei cariere de succes.

La mulți ani Diana!

La mulți ani femeilor de pretutindeni!

Te-ar putea interesa si

Cristian Niculescu-Țâgârlaș: Problemele maramureșenilor dezbătute în Comisia de Dialog Social

Vasile Dale

Spitalizarea de zi la SJUBM – un serviciu medical eficient, modern, în slujba pacienților (galerie foto)

Vasile Dale

Retragerea câștigurilor la cazinourile online – aspecte de luat în considerare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.