BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricNationalRecomandate

EXCLUSIVITATE: Un fost elev ar fi sărit gardul școlii și i-a pus cuțitul la gât unui elev la Școala Generală din Vișeul de Jos (actualizare)

Elevii din unitățile școlare din Maramureș parcă au luat-o razna iar cazurile de violență au explodat. www.vasiledale.ro și PLUS TV Maramureș vă prezintă în EXCLUSIVITATE un alt caz violent care nu a fost prezentat în presă de nicio instituție a statului român. Ba mai mult, în localitatea unde s-a întâmplat, există discuții ”pe la colțuri” că s-ar încerca ”acoperirea gunoiului cu preșul”.

Sursele noastre spun că totul ar fi pornit de la o fată. În 5 martie 2024 polițiștii ar fi intervenit după ce un adolescent (clasa a IX-a), fost elev, ar fi sărit gardul Școlii Generale din Vișeu de Jos și ar fi ajuns în curtea instituției de învățământ. Acolo s-ar fi dus direct la un băiat de clasa a VIII-a pe care l-ar fi lovit. Ba mai mult, suspectul de agresiune ar fi scos un cuțit cu care l-ar fi amenințat pe băiat. Elevul agresat ar fi fost în timpul orei de educație fizică și sport, oră care se desfășura în curtea școlii.

Și nu ar fi singurul incident din școala amintită. Aceleași surse susțin că o profesoară de matematică ar fi luat telefonul mobil al unui elev de clasa a VIII-a. În acel moment, elevul ar fi împins-o pe profesoară care ar fi căzut peste băncile din clasă.

ACTUALIZARE

”Da este adevărat, am avut un incident la Școala din Vișeu de Jos pe 5 martie, la ora 11.50. În momentul în care s-a deschis poarta școlii pentru a putea ieși elevii din învățământul primar incinta un elev care este de la un alt liceu a intrat în curtea școlii. Este adevărat a avut un cuțit la el. Profesorul de educație fizică care era în zonă a observat incidentul, a intervenit imediat și lucrurile au fost oprite înainte de a se produce vreo tragedie. A fost sesizată poliția. Cuțitul a fost predat la poliție de către conducerea școlii. Îi felicit pe colegii profesori de acolo pentru că au observat, au fost în curtea școlii și au oprit totul înainte de a se producere vreo nenorocire” ne-a declarat Mihai Pop, inspector general al ISJ Maramureș.

Cât privește incidentul cu profesoara de matematică, Inspectoratul Școlar ne-a transmis faptul că nu se confirmă. Aceștia recunosc că elevul nu a dorit să predea telefonul însă nu s-a ajuns la agresiune.

El este profesorul de sport care a intervenit

”O intervenție lăudabilă, pentru care ne exprimăm aprecierea, a avut-o domnul profesor BORA ȘTEFAN, de la Școala Gimnazială Vișeu de Jos, la data de 5 martie 2024, prin sprijinul acordat unui elev de clasa a VI-a!

Profitând de aglomerația creată de părinții veniți după elevii ciclului primar și de deschiderea porții pentru a ieși microbuzul școlar, un tânăr a pătruns în curtea școlii și l-a amenințat pe un elev aflat pe terenul de sport, la ora de educație fizică. Domnul profesor a observat incidentul și a intervenit înlăturându-l pe agresor. Îl felicităm pentru prezența sa de spirit și pentru modul în care a acționat!

Pentru asigurarea climatului de siguranță în mediul școlar, dascălii au competențe de gestionare a situațiilor conflictuale, iar la nevoie, pot interveni în mod direct în dezamorsarea potențialelor incidente.

FELICITĂRI, DOMNULE PROFESOR ȘTEFAN BORA” transmite ISJ Maramureș.

ACTUALIZARE – IPJ Maramures

La data de 06 martie a.c., directoarea unității de învățământ din Vișeu de Jos a sesizat poliția că un tânăr ar fi pătruns în incinta școlii și ar fi amenințat un elev cu un obiect înțepător.

Primele verificări efectuate de polițiști au indicat că evenimentul s-a produs la data de 05 martie a.c. A fost identificat un tânăr de 16 ani, iar în cauză se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de amenințare și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

În cursul zilei de azi, 11 martie a.c., polițiștii Biroului Siguranța Școlară s-au deplasat la școala din Vișeu de Jos în vederea identificării unor măsuri ce pot fi luate pentru preîntâmpinarea producerii unor evenimente negative, respectiv implementarea cerințelor minimale de securitate în obiectiv, supravegherea elevilor pe timpul pauzelor și comunicarea de către elevi a problemelor cu care se confruntă.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

MOARTE SUSPECTĂ: Un șofer de TIR din Cehu Silvaniei a fost găsit mort lângă vehicul în Baia Mare

Redactie

EXCLUSIV: Fiul viceprimarului din Coroieni, implicat într-un teribil accident rutier în Baba (ACTUALIZARE)

Redactie

Organizatorii Neversea au anunțat primul val de artisti pentru editia din 2021.

Vasile Dale

1 mesaj

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.