BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV: Percheziții la o spălătorie auto dar și la domiciliul unui fost preot din Baia Mare. Suspectul anchetat într-un alt dosar și pentru act sexual cu un minor

Ieri după amiază au fost percheziții la un spălătorie auto de la marginea municipiului Baia Mare. Vizat a fost administratorul societății comerciale despre care noi v-am prezentat informații în exclusivitate, acesta fiind vizat în mai multe dosare penale printre care cel mai grav este cel pentru săvârșirea infracțiunile de act sexual cu un minor, racolarea minorilor în scop sexual în formă continuată și tentativă la transmiterea sindromuui imunodeficitar dobândit. De la momentul scrierii noastre despre acest suspect (fost preot) cercetat în libertate se pare că mai este vizat într-un dosar penal deschis de polițiști după ce în weekendul trecut un taximetrist a depus plângere pe numele lui.

Ce spune Parchetul

 În data de 12 martie 2024, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Maramureş – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, au pus în executare un număr de 5 mandate de percheziţie domiciliară, emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş, într-un dosar având ca obiect presupusa comitere a infracţiunii de evaziune fiscală prevăzută de art. 9 alin. 1 lit. b din Legea nr. 241/2005.

          În fapt, cercetările efectuate până în prezent au condus la suspiciunea rezonabilă că o persoană fizică, administrator al unei societăţi comerciale, în perioada august 2022 – iunie 2023, ar fi omis în mod repetat înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii şi în alte documente legale, a unor venituri realizate din activitatea de întreţinere, cosmetizare şi spălare a autovehiculelor, cu punct de lucru – spălătorie auto, cu consecinţa cauzării unui prejudiciu bugetului consolidat al statului estimat provizoriu la aproximativ 150 000 lei.

          Percheziţiile au vizat identificarea şi ridicarea unor obiecte, înscrisuri, documente, date și informații înregistrate pe suporturile electronice de stocare, pe suporturi optice, ce pot constitui mijloace de probă, fiind în prezent în desfăşurare.

          Raportat la stadiul cercetărilor şi la actele procedurale efectuate în cauză precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom oferi detalii suplimentare. 

Facem precizarea că aceste activităţi procedurale nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ce spune IPJ Maramureș

ofițerii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar având ca obiect presupusa comitere a infracțiunii ”evaziune fiscală”, faptă prevăzută de art. 9, alin. 1, lit. b, din Legea nr. 241/2005,

În fapt cercetările efectuate până în prezent au dus la suspiciunea rezonabilă că în perioada august 2022 – iunie 2023, administratorul unei societăți comerciale care derulează activitate în domeniul spălătoriilor auto ar fi omis în mod repetat înregistrarea în evidențele contabile ale societății și în alte documente legale a unor venituri realizate din activitatea de întreținere, comercializare și spălare a autovehiculelor. Prejudiciul bugetului consolidat al statului a fost estimat la aproximativ 150.000 lei.  

Cu ocazia activităților procedurale desfășurate, polițiștii au identificat și ridicat diferite înscrisuri contabile și extracontabile utile în probarea activității infracționale și au indisponibilizat medii de stocare IT, respectiv telefoane mobile,  memory stick și alte dispozitive de stocare a datelor, ce pot constitui mijloace de probă.

Totodată au fost indisponibilizate sumele de 34.700 euro și  12.500 lei, fiind indicii că acestea provin din săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În continuare se efectuează acte de urmărire penală în vederea identificării și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate și pentru stabilirea întregii întinderi a prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Un taximetrist de la Galant Baia Mare salvator pentru un grup de turiști din Elveția. Le-a înapoiat o borsetă cu acte, carduri și 2.000 de euro

Vasile Dale

FOC LA CIOCOTIȘ: Un băiat de 14 ani a fost rănit fiind transportat la spital

Vasile Dale

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ: Cod galben de vânt puternic

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.