BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Bărbatul din Vișeu de Jos care a încercat să își ucidă soția cu Jeep-ul a fost condamnat la 10 ani de închisoare

Bărbatul în vârstă de 32 de ani din Vișeu de Jos care în data de 5 iunie 2023 a intrat cu autoturismul de teren intenționat în automobilul condus din sens opus de soția și fiica lui a fost condamnat în primă instanță: 10 ani de închisoare și 4 ani interzicerea unor drepturi printre care și cea de a se apropia de soție dar și de fiică. Decizia nu este una definitivă ea poate fi atacată în termen de 10 zile la Cutea de Apel Cluj.

Vă reamintim că la data de 7 iunie 2023, www.vasiledale.ro v-am prezentat imagini video în exclusivitate de la Vișeu de Sus, acolo unde un bărbat ce se afla la volanul unui autoturism de teren a intrat intenționat în autoturismul condus din sens opus de soția lui, cu care se afla în divorț. În mașina femeii era și fiica de 9 ani a celor doi. Incidentul s-a petrecut în seara zilei de 5 iunie 2023 pe strada Depoului din Vișeu de Sus.

Abia după ce au apărut imaginile video în spațiul public procurorii de la Vișeu de Sus au hotărât să schimbe încadrarea juridică a faptei de la violență în familie la tentativă la omor. La o zi de la difuzarea imaginile, suspectul a fost ridicat din sala de judecată a procesului de divorț și a fost dus la audieri, la finalul cărora procurorii l-au reținut pentru 24 de ore. Ulterior acesta a fost arestat preventiv, măsură care este activă și astăzi.

Ce spune instanța
Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt
: prin sent pen 49/11.03.2024:În temeiul art. 396, alin. 2 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul G D F(…), trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor calificat, prevăzută de art. 32 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal, art. 189 alin. 1 lit. f Cod penal, cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal, la pedeapsa de 10 ani închisoare.

În temeiul art. 66, alin. 1, lit. a, b şi n Cod penal, raportat la art. 67, alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, a dreptului de a comunica sau de a se apropia de persoanele vătămate G F M şi G C M(ambele locuind …), pe o perioadă de 4 ani.

În temeiul art. 65, alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului cu titlu de pedeapsă accesorie interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66, alin. 1, lit. a, b şi n Cod penal. În temeiul art. 399, alin. 1 Cod procedură penală, menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul G D V prin Încheierea penală nr. 35/DL din 09.06.2023 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Maramureş.

În temeiul art. 72 Cod penal, deduce din pedeapsă reţinerea şi arestul preventiv începând cu data de 08 iunie 2023 la zi.

În temeiul art. 7 din Legea 76/2008, dispune prelevarea de la inculpat a probelor biologice pentru S.N.D.G.J.

Constată că persoana vătămată G F M, locuind în …., a renunţat la pretenţiile civile formulate faţă de inculpatul G D V Constată că persoana vătămată G F M, reprezentantul legal al persoanei vătămate G C M(lipsită de capacitate de exerciţiu), locuind în fapt …, a renunţat la pretenţiile civile formulate pentru minoră faţă de inculpatul G D V. În temeiul art. 404, alin. 4, lit. i Cod procedură penală, art. 162 alin. 3 Cod procedură penală, dispune păstrarea până la rămânerea definitivă a cauzei a mijloacelor materiale de probă înregistrate la poziţia nr. 159/2023 în Registrul de mijloace de probă al Tribunalului Maramureş (suporţi optici, memory stick), după care vor fi arhivate împreună cu dosarul. În baza art. 274, alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 5.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Femeie lovită pe o trecere pentru pietoni din Sighetu Marmaţiei – ACTUALIZARE

Redactie

VA PLĂTI PENTRU CRIMĂ: Sigheteanul care şi-a omorât „amicul” a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Vasile Dale

EXCLUSIV: Atenție maramureșeni – Hotărârea CJSU Maramureș NU ESTE OBLIGATORIE!!!! Nimeni nu vă poate amenda dacă nu aveți mască de protecție

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.