BREAKING NEWSEvenimentNational

ZIUA Maghiarilor de Pretutindeni a adus COD ROȘU în punctele de trecere ale frontierei (FOTO)

Autorităţile de frontieră ungare au informat Poliţia de Frontieră Română că ieri 15 martie 2024 pe teritoriul Ungariei a fost restricționată circulația tututor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Această măsură se suprapune cu zilele de weekend când în fiecare sâmbătă, de la ora 23.00 până duminica, ora 23.00, ora României), autoritățile din statul vecin au reintrodus interdicția circulației autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, pe teritoriul lor.

„Precizăm faptul că în perioada menţionată, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura fără restricţii.
Autorităţile de frontieră din cele două state sunt în contact permanent, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricțiilor de circulație pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate (folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor)”, spun cei de la Poliția de Frontieră.

La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de marfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

Timpul de așteptare pentru șoferi de camioane este, sâmbătă dimineața, de 300 de minute pe sensul de ieșire din țară, respectiv o oră pentru intrarea în țară. Șoferii de camioane spun însă că la intrarea în România, acum (ora 12.00) timpul de așteptare este de aproape 5 ore iar coloanele de autotrenuri se întinde până la ieșirea din localitatea Csenger (adică vreo 6-7 km). Aceștia ne-au trimis și fotografii elocvente.

Te-ar putea interesa si

AȚI VĂZUT-O? O mamă își caută fiica dispărută în Spania (foto)

Vasile Dale

ŞOMCUTA MARE: Atelier educaţional, cu ocazia Zilei Mondiale a Educație, la Centrul de refugiaţi

Redactie

EXCLUSIV: PUȘI ÎN LIBERTATE – Trei suspecți în bătaia de pe Grănicerilor au fost eliberați din arestul IPJ Maramureș

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.