BREAKING NEWSImportantRecomandate

VIDEO: Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor Maramureș – COMAND a fost inaugurat

Astăzi, 16.03.2024, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Gheorghe Pop de Băsești” al județului Maramureș s-a desfășurat ceremonia militară și religioasă de inaugurare a Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor în situații de urgență.

Cu acest prilej deosebit, am avut onoarea să ne bucurăm de prezența domnului secretar de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a prim adjunctului inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel dr. ing. Constantin Florea, a adjunctului tehnic al directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale, domnul general maior Mădălin Mihai Virgil. De asemenea, i-am avut alături și pe prefectul județului Maramureș, domnul Rudolf Stauder, pe președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, care a oferit plachete de onoare în semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea depusă în domeniul situațiilor de urgență, în numele Consiliului Județean Maramureș. De la ceremonie nu au lipsit nici comandanții și șefii unităților și instituțiilor aparținând Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din județul nostru și din județele învecinate.

Așa cum se cuvine, a avut loc oficierea serviciului religios, dar și defilarea Detașamentului de Onoare al inspectoratului nostru, urmând activitatea de tăiere a panglicii noului sediu C.J.C.C.I.. Acesta a fost vizitat de către oficialitățile și colaboratorii prezenți la eveniment, care au fost invitați să urmărească un exercițiu demonstrativ privind activitățile întreprinse de autoritățile județene competente, în scopul gestionării unei situații de urgență produsă în urma manifestării unor fenomene hidrometeorologice periculoase.

Centrul a fost realizat prin intermediul Consiliului Județean Maramureș și a proiectului ”Comand-Sincronizarea intervențiilor în situații de urgență în regiunea de graniță” și reprezintă o dovadă a angajamentului nostru comun de a proteja viața, sănătatea și bunurile cetățenilor noștri.

Centrul a fost realizat prin intermediul Consiliului Județean Maramureș și a proiectului ” Comand-Sincronizarea intervențiilor în situații de urgență în regiunea de graniță”.  Proiectul în valoare de 2.822.958 euro, finanțat prin Programul Transfrontalier Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2014-2024, a vizat implementarea unui sistem informațional de management și coordonare în situații de urgență în regiunea de frontieră a Maramureșului.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV / ACTUALIZARE: Tânăr sechestrat și bătut pentru că a avut curajul să-şi ceară banii pentru munca prestată la Hotel Castel Transilvania. Ce spun reprezentanţii firmei de pază şi patronul hotelului (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

PARCHET: Cetățean ucrainean trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru dare de mită

Vasile Dale

ACCIDENT ÎN BAIA MARE / ACTUALIZARE: Conductă de gaz avariată pe strada V. Alecsandri. Şoferul maşinii a decedat la spital (foto)

Vasile Dale

1 mesaj

_ martie 16, 2024 at 9:21 pm

Unde e video ? Ca sunt doar poze

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.