BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV: Explicații oficiale în Postul Paștelui la Mânăstirea Ucraineană Ruscova. Ce s-a întâmplat de fapt (actualizare)

Au fost explicații astăzi la Mânăstirea Ucraineană ”Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din Ruscova. O parte dintre enoriași au asistat astăzi răbdători la slujba de duminică săvârșită de protopopul din Sighet. La finalul acesteia însă o parte dintre oamenii au răbufnit.

Fostul stareț a fost implicat în iulie anul trecut într-un uriaș scandal. El a dispărut de la mânăstire fără ca nimeni să știe unde este. Apoi au apărut imagini foto și video cu starețul de la propria nuntă. Parohul a fost exclus apoi din viața monahala, acum fiind un simplu enoriaș.

O parte a localnicilor spun că este inacceptabil ca preotul lor să fie scos din biserică și trimis să slujească într-un alt sat. Mai marii bisericii ortodoxe ucrainene l-ar acuza că nu știe să administreze banii mănâstirii.

Punctul de vedere al Vicariatului Ortodox Ucrainean

”Doamne ajută! Ceea ce s-a spus până acum este trunchiat. Nu s-a dus niciun alt preot, ci am fost eu: protopopul ucraineana de Sighet! Am mers și am slujit la mănăstire personal cu scopul de a aduce la cunoștință tuturor, hotărârile care s-au luat de către Consistoriul Bisericesc pe seama fostului stareț, adică, a fost caterisit, scos din monahism cu interdicția de a purta haina monahală.

Hotărârile au fost nesocotite de fostul stareț, acesta revenind la mănăstire îmbrăcat în haine monahale cu două săptămâni în urmă. I s-a atras atenția și a plecat, dar nu frumos, ci cauzând tulburare.

Azi au fost câțiva simpatizanți de-ai lui cărora le-am explicat care este situația. În fața credincioșilor în Sf. Biserică, am dat explicații: fostul stareț este acum fratele Ioan Bocicorec, deci nu monah, nu preot, ci simplu mirean. Iar cine se face vinovat de toate acestea este el singur în urma abaterilor făcute. De menționat este faptul că a avut timp de reflexie pentru derapajele lui, timp în care a fost trimis la o mănăstire, dar și de acolo a fugit înapoi la soția lui în Italia. În prezent Statutul lui este acela de om căsătorit. Este treaba lui ce va face în continuare….

Referitor la fratele lui pr.Gurie, nimeni nu îl scoate, el azi doar m-a suplint pe mine, ca să pot eu explica la mănăstire, cum stau lucrurile.

În opinia mea nu a fost scandal, ci doar doi trei simpatizanți care au vorbit mai apăsat… Marea majoritate de oameni nu au mai stat și afară la discuțiii, înțelegând ceea ce le-am zis în Sf. Biserica” ne-a transmis protopop pr. Petru Rahovan, reprezentant al Vicariatului Ortodox Ucrainean din România, Protopop al Protopopiatului Sighetu Marmației.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

PRAPAD LA SUCIU DE SUS ȘI SUCIU DE JOS: Curti si gospodarii inundate. Drum acoperit de ape (FOTO, VIDEO CITITORI)

Vasile Dale

O mamă din Bixad a fost amendată de judecător pentru că i-a rupt mâna copilului (7 ani). Zgâriase televizorul

Vasile Dale

ACCIDENT FEROVIAR: Trenul Sighet – Cluj, deraiat între Bocicoi şi Lunca. Pasagerii sunt transbordaţi

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.