BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO: Încă un ucrainean rătăcit pe munte este căutat de salvamontişti şi poliţişti de frontieră. A intervenit elicopterul de la Târgu Mureş – actualizare

O nouă operațiune de căutare -salvare în această dimineață a SPJ Salvamont Maramureș în zona de frontieră, Vf Șerban, M-ții Maramureșului.

Apelul venit prin 112 în jurul orei 03.00 i-a informat despre un tânăr ucrainean de 22 ani care a trecut frontieră în jurul orei 02.00 și care solicită ajutor fiind în hipotermie cu degerături ușoare atât la membrele inferioare, cât și cele superioare, acesta aflându-se undeva la peste 1700 metri, zona fiind deosebit de periculoasă.

Salvatorii montani au pornit imediat după primirea apelului de urgență spre locația tânărului care a fost sfătuit să facă mișcări pentru a nu i se agrava starea, dar să nu se îndepărteze de locație pentru a putea fi găsit, acesta având doar 2% baterie la telefon.

Împreună cu echipa de salvatori a SPJ Salvamont Maramureș se află și un echipaj al Poliției de Frontieră al IPF Sighetu Marmației.

Ascensiunea până la locația tânărului ucrainean va dura între 7 și 9 ore, această depinzând și de zăpadă din golul alpin.

ACTUALIZARE

Tânărul ucrainean a fost găsit desculț, nemâncat, fără provizii şi slab echipat. Salvatorii montani i-au acordat primul ajutor, i-au dat ceai cald și sandvich-uri, l-au echipat și împreună cu polițiștii de frontieră de la ITPF Sighetu Marmației îl coboară și îl pregătesc în vederea extracției cu elicopterul. IGAV a confirmat că acordă sprijin pentru evacuarea ucraineanului de 22 ani, iar misiunea se va face în aproximativ 1 oră – 1oră 15 minute.

ACTUALIZARE

Ucraineanul a fost salvat, extras cu elicopterul de la POA Târgu Mureş şi va fi transportat la unitatea medicală din Baia Mare. Salvatorii montani se vor retrage din munte, acţiune care va mai dura undeva la 4-5 ore.

Video: Salvamont Maramureș

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO – Criză de sânge în Maramureș. Donatorii primesc prin tragere la sorți gadgeturi

Vasile Dale

SI-AU VAZUT MOARTEA CU OCHII: TREI TINERI S-AU IZBIT CU MASINA DE UN STALP DIN ZONA SEMILUNA (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: Jaf la o shaormerie din Dragomirești. Hoții au vizat doar țigări, alcool și bani – actualizare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.