BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

EXCLUSIV: Alt lemn descoperit confiscat de la OS Strîmbu Băiuț. S-au dat și amenzi

În week-endul trecut vă prezentam un caz halucinant de la Ocolul Silvic Strîmbu Băiuț. Acolo aproape 970 mc de masă lemnoasă era depozitată în afara depozitului autorizat. Drept urmare polițiștii au dispus confiscarea lemnului și au aplicat o sancțiune contravențională de 30.000 de lei.

Iată că după cinci zile în zonă s-au deplasat specialiștii de la Garda Forestieră Cluj. Aceștia însoțiți de polițiști au avut parte de alte descoperiri. Drept urmare au aplicat amenzi dar au și confiscat lemn. Conform surselor noastre controalele au avut loc în depozitul permanent dar și în cel temporar care este administrat de OS Strîmbu Băiuț.

Ce spune Poliția

În 20 martie a.c., polițiștii Postului de Poliție Băiuț, în urma controalelor efectuate împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj-Napoca, au aplicat trei sancțiuni contravenționale conform prevederilor Legii nr. 171 din 2010. Totodată, în cadrul aceleiași activități, a fost confiscată cantitate de 35,496 mc material lemnos.

Ce spune directorul tehnic al Direcției Silvice Maramureș

Referitor la cei 970 mc de lemn confiscați și la sancțiunea de 30.000 de lei aplicată de poliție, directorul tehnic al Direcției Silvice Maramureș, Iacob Andreica ne-a declarat:

”Poziția oficială a Direcției Silvice este aceea că va contesta în perioada imediată la instanța de judecată competentă atât procesele verbale de contravenție cât și cele de confiscare ca fiind netemeinice și nelegale”

foto principal @arhivă cu titlu ilustrativ

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

FOTO/VIDEO: Accident la intrare în Ilba. Două mașini s-au ciocnit

Redactie

L-AȚI VĂZUT? Cioban dispărut de la o stână de oi din Rohia

Redactie

ÎNCĂTUȘAT RAPID DE POLIȚIE: ”Talpă iute” a ajuns în arestul IPJ Maramureș pentru 30 de zile. A jefuit o femeie

Vasile Dale

3 mesaje

card recenzii.ro martie 29, 2024 at 12:57 pm

Foarte bine ca s-au facut controale si ca s-au descoperit aceste cazuri de ilegalitate in depozitul de lemn de la Ocolul Silvic Strimbu Baiut. Este trist sa vedem ca inca exista persoane care incalca legea si depoziteaza lemn in afara locurilor autorizate. Multumim echipei de la Garda Forestiera Cluj si politistilor pentru implicare si speram ca sanctiunile aplicate vor avea efectul dorit. Este important ca aceste actiuni sa continue si sa se elimine orice fel de nereguli din industria forestiera. Bravo pentru implicare si pentru informarea noastra!

Raspunde
EXCLUSIV: Sute de cioate descoperite de noul pădurar al unui canton din OS Băiuț. Polițiștii au deschis dosar penal – Stiri din Maramures aprilie 12, 2024 at 11:51 am

[…] lemnoasă în valoare de 300.000 lei a fost confiscată. Amendă de 30.000 lei. Cine este vinovat?EXCLUSIV: Alt lemn descoperit confiscat de la OS Strîmbu Băiuț. S-au dat și amenziEXCLUSIV: Un pădurar de la OS Strâmbu Băiuț ar fi încercat să se sinucidă în fața șefului […]

Raspunde
Activiștii de la Asociația Valori Superioare au găsit copacii tăiați din zona de protecția a unei păduri UNESCU din două cantoane ale OS Strâmbu Băiuț (VIDEO) – Stiri din Maramures aprilie 25, 2024 at 2:17 pm

[…] descoperite de noul pădurar al unui canton din OS Băiuț. Polițiștii au deschis dosar penalEXCLUSIV: Alt lemn descoperit confiscat de la OS Strîmbu Băiuț. S-au dat și amenziEXCLUSIV: LEMN DEPOZITAT ILEGAL la OS Strâmbu Băiuț – Masa lemnoasă în valoare de 300.000 […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.