BREAKING NEWSNationalRecomandate

Cum plănuiește fostul fugar Cherecheș să scape de închisoare după ce a fost dus la Rahova | Avocat: „Ține post!. Am dat România în judecată la CEDO”

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost audiat în instanță pentru prima dată de când a fost adus în țară. Fostul primar din Baia Mare a dat, marți, o declarație în procesul pe care chiar el l-a inițiat.

Este vorba despre contestația în anulare la sentința prin care a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru luare de mită.

În urma acestei sentințe, Cherecheș a fugit din țară în noiembrie 2023, dar a fost capturat în Germania și returnat României săptămâna trecută.

„Astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție s-a judecat cererea de strămutare formulată de Cătălin Cherecheș. El s-a adresat magistraților din sala de judecată prin videoconferință, din Penitenciarul Rahova.Cherecheș a spus că dorește să beneficieze de judecată unei alte instanțe, care să fie obiectivă, imparțială.El a arătat că nu dorește să fie judecat de ”colegii doamnei judecător care face obiectul incompatibilității’.

În închisoare, Cătălin Cherecheș își păstrează acea imagine îngrijită pe care o avea în vremea în care era primar în Baia Mare. Potrivit avocatului său, Cherecheș stă într-o celulă cu alte două persoane și a fost vizitat de familie. Fostul primar ține post în această perioadă, prin urmare nu consumă carne sau produse lactate”, a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Delia Bulgaru.

Totodată, avocatul fostului fugar Cherecheș a declarat la Digi24 că a depus în numele clientului său o cerere la CEDO prin care a dat România în judecată pentru că i s-ar fi încălcat dreptul la un proces echitabil.

Sursa: Antena3CNN.ro.

Te-ar putea interesa si

DESCINDERI: Percheziții în Baia Mare și Mireșu Mare la persoane bănuite că ar exploata ilegal agregate minerale (nisip și pietriș) pe malul râului Someș

Redactie

TRAFIC BLOCAT: Impact devastator la Tăuții de Sus între două autoturisme (foto – actualizare)

Vasile Dale

VIDEO: O șoferiță din Satu Mare a lovit un bărbat care traversa strada Victoriei. După impact, tânara de 18 și-a parcat mașina

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.