BREAKING NEWSELECTORALEMaramuresul Istoric

FINANȚARE ISTORICĂ PENTRU ORAȘUL VIȘEU DE SUS – PROIECT ÎN VALOARE DE 25 DE MILIOANE DE EURO – CONTRACT DE FINANȚARE SEMNAT

„Povestea” introducerii gazelor naturale în zona Maramureșului istoric datează din anii 2017-2018. Când cei mai mulți credeau că așa ceva nu este posibil, unii au continuat să lupte și să spere. Este multă implicare în spatele acestei reușite, eforturi susținute făcute la nivel central, de oameni precum Gheorghe Simon și Gabriel Valer Zetea, ore de muncă asiduă a echipelor de profesioniști din primărie și ale colaboratorilor noștri, care au întocmit documentații și au parcurs o procedură stufoasă, până la rezultatul final de azi.

La începutul anului 2020, printr-o Hotărâre de Guvern, proiectul de investiţii „Conductă de transport gaze naturale pe direcția Sighetu Marmației – Vișeu de Sus – Borșa” a fost declarat proiect de importanţă naţională. Odată finanțat, Transgaz a executat lucrarea într-un timp record, aceasta fiind finalizată încă din vara anului trecut, creând astfel infrastructura de bază pentru transportul gazelor naturale, această magistrală care va juca un rol definitoriu pentru toata zona Sighet – Borșa, dar mai ales pentru orașul nostru.

Am demarat, în paralel, toate procedurile necesare pentru elaborarea și depunerea unui proiect care să se adreseze Vișeului de Sus, ajungând astfel la o investiție de 25 de milioane de euro, pentru 115 km de rețea si peste 4600 de branșamente, care acoperă cea mai mare parte a localității noastre.

Proiectul a fost inițial depus spre finanțare prin POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare), fiind apoi preluat de Guvern, prin programul Anghel Saligny, obținând alocarea bugetară mult dorită, conform OUG 40/2022.

Din acel moment, a început o muncă contra cronometru, procedura presupunând întocmirea unor documentații complexe, avize, autorizații, dosare cu extrem de multe componente, toate cu termene stricte de îndeplinire.

După aproape doi ani, am ajuns în punctul în care ne-am dorit și pentru care s-a muncit enorm – semnarea contractului de finanțare în valoare totală de 120.056.403,69 lei, pe care am bucuria să vi-l prezint în această postare. O reușită de-a dreptul ISTORICĂ pentru orașul nostru, ce va oferi o alternativă neprețuită, care este și va deveni, în viitorul apropiat, mult mai accesibilă decât lemnul de foc sau alte posibile surse de încălzire a locuințelor.

Vorbim, așadar, de un parcurs de mai bine de 6 ani de zile, atât pentru proiectul de realizare a magistralei, cât și cel de extindere și distribuție, o călătorie cu un prim final fericit!

Însă munca pentru acest proiect nu s-a finalizat! Până când prima flacără de gaz va arde la o locuință din Vișeu de Sus, mai e mult de lucru! Ca și până acum, vom fi la fel de implicați!

Felicit din tot sufletul echipa din primărie care muncește necondiționat, zi de zi, pentru progresul orașului nostru și pentru condiții mai bune, indiferent de sectorul despre care vorbim. Oamenii datorită cărora, la fel ca în multe alte situații, Vișeu de Sus capătă o altă față.

Sincere mulțumiri aduc prietenilor mei GABRIEL ZETEA si GHEORGHE ȘIMON, pentru ajutorul oferit și susținerea pe care o arată pentru orașul Vișeu de Sus, sprijinindu-ne și promovând proiectele de fiecare dată când avem nevoie.

Mulțumesc dumneavoastră, dragi vișeuani, pentru încrederea acordată și pentru faptul că-mi sunteți mereu alături. ÎMPREUNĂ am făcut lucruri minunate pentru Vișeu de Sus și vom continua la fel! – Vasile Coman, primarul oraşului.

Te-ar putea interesa si

VESTE ”BUNĂ” PENTRU BĂIMĂRENI – CASTANIADA 2022 printre gunoaie, șobolani și haite de maidanezi?

Vasile Dale

SURSE: Cine vor fi viitorul prefect și viitorul subprefect de Maramureș (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.