BREAKING NEWSEvenimentNationalRecomandate

FOTO – Ei sunt tinerii polițiști incoruptibili! Un șofer din Maramureș care a încercat să îi mituiască a fost condamnat

Un bărbat, în vârstă de 43 de ani, din județul Maramureș, a fost condamnat SĂPTĂMÂNA ACEASTA de către magistrații Tribunalului Satu Mare la o pedeapsă de 1 an și 10 luni de închisoare cu suspendare după ce, în timp ce se deplasa pe strada Fabricii din municipiul Satu Mare, la volanul autoutilitarei marca IVECO, a fost oprit regulamentar de către un echipaj al Poliţiei Rutiere și a încercat să îi mituiască pe polițiști. Motivul opririi șoferului: acesta circula cu mașina pe sens opus, conform informațiilor PresaSM.

Cei doi agenţi de poliţie s-au retras la autospeciala de serviciu în vederea întocmirii actelor de constatare, iar șoferul i-a dat unui polițist asigurarea obligatorie pliată, în interiorul acesteia aflându-se o bancnotă ce avea cupiura de 50 de euro. Agentul de poliție i-a cerut şoferului să revină la autoutilitară, neavând nevoie de asigurarea obligatorie, unde acesta din urmă a insistat să ofere suma de bani motivat de necesitatea păstrării dreptului de a conduce şi minimalizând gravitatea faptei comise.

Cei doi polițiști au refuzat primirea, precum şi acceptarea promisiunii sumei de 100 euro (50 de euro pentru fiecare). Este important de precizat că după ce polițiștii i-au comunicat şoferului motivul opririi, respectiv sancţiunea pe care urmează să i-o aplice, nu au pretins sau sugerat acestuia că este posibilă ”rezolvarea” pe altă cale a situației.

Audiat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, șoferul a recunoscut săvârşirea infracţiunii reţinute în sarcina sa, atât în modalitatea oferirii sumei de 50 de euro unuia dintre polițiști, cât şi în forma promisiunii sumei de 50 de euro celuilalt agent pentru ca aceştia, în calitate de agenţi ai poliţiei rutiere, să îşi încalce atribuţiile de serviciu în sensul nesancţionării sale contravenţionale.

Sursa: PresaSM.ro.

Te-ar putea interesa si

DISTINCŢIE: Cel mai bun cuplu canin al Poliţiei Române e din Maramureş (VIDEO)

Vasile Dale

EXCLUSIVITATE: Doi maramureșeni dintr-un oraș de pe Valea Izei arestați la Edinburgh, Scoția. Cocaină în valoare 225.000 lire sterline și 30.000 lire sterline cash

Vasile Dale

Accident groaznic în centrul orașului din Cluj-Napoca. Tânăr de 25 de ani, mort după ce a condus cu 180 km/h

Vasile Dale

2 mesaje

romane martie 26, 2024 at 1:24 pm

mi se pare mie sau cel din dreapta face “botic” ?

Raspunde
mo martie 26, 2024 at 9:36 pm

dada, il pupa pe portofel pe contravenient…de toti banii..de amenda!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.