Important

Activități de prevenire a criminalității în proiectul „Toleranță respect prietenie” la Liceul Teoretic Nemeth Laszlo din Baia Mare

Polițiștii de prevenire au participat la încheierea proiectului „Toleranță, respect, prietenie”, proiect, realizat de colectivul de profesori de la Liceul Teoretic „Nemeth Laszlo” din Baia Mare, în cadrul unui program al Ministerului Educației intitulat „Împreună prindem curaj”. Proiectul a vizat prevenirea violenței și a infracțiunilor în mediul școlar.

În cadrul proiectului au fost realizate activități atât cu elevii cât și cu părinții, pentru că unul din rezultatele așteptate în proiect a fost conștientizarea părinților privind rolul lor în educarea copiilor și asigurarea unui climat echilibrat pentru dezvoltarea acestora.
Cu această ocazie, polițiștii s-au întâlnit cu părinții și au discutat despre prevenirea victimizării minorilor. Au fost atinse teme precum răspunderea penală a minorilor, prevenirea violenței, a comportamentelor de tip bullying, siguranța în mediul online, prevenirea disparițiilor de minori, precum și prevenirea consumului și a traficului de droguri.

Dragi părinți, armonia din școală și din societate, în general, începe de acasă.
Copiii noștri vor avea comportamentul pe care ni-l dorim dacă suntem atenți în primul rând la conduita noastră, la modul în care ne comportăm, modul în care ne exprimăm la volan în trafic, modul în care interacționăm cu soțul/ soția, modul în care vorbim în familie despre cei din jurul nostru. Vor copia ceea ce suntem noi, valorile noastre, principiile noastre de viață. Chiar dacă la adolescență nu ne vom recunoaște copilul, după traversarea acestei perioade dificile cu răzvrătiri, el va reveni la modelul din familie. Dacă noi vorbim cu respect despre educație, școală, dacă noi mai citim o carte și o discutăm cu soțul sau soția la masă, dacă răspundem cu amabilitate și persoanelor mai puțin amabile, asta vor face și ei.

Oricât vom încerca să ne învățăm copiii să facă altfel, fără un model, nu vor reuși. Iar dacă credem că prin egoism, individualism, competiție nesănătoasă, călcând în picioare pe celălalt, copilul se va adapta mai bine în societate, trebuie să fim conștienți că nu ne va plăcea societatea în care ne vor trăi copiii la maturitate.

Te-ar putea interesa si

SĂ ÎI SPRIJINIM – Trecere pentru pietoni automatizată inventată de membrii clubului de robotică al Colegiului Tehnic ”George Barițiu”

Vasile Dale

PREVENIREA DELICTELOR SILVICE: Sancţiuni şi material lemnos confiscat în cadrul acţiunii „Scutul pădurii”

Redactie

IPJ MARAMUREŞ: Recrutare şi selecţie pentru instituțiile de învățământ din structura Ministerului Apărării Naționale și la Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.