BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV: ÎN PRIMĂ INSTANȚĂ – Profesor de sport din Borșa condamnat la 2 ani de închisoare pentru conducerea unui vehicul fără permis. Trimis în judecată și pentru furt calificat

Un profesor de educație fizică și sport de la Școala Generală nr. 7 din Borșa a fost condamnat în primă instanță la 2 ani de închisoare. Are dreptul la apel. După cinci zile, judecătorii băimăreni au admis și rechizitoriul procurorilor avându-l ca principal suspect pe același profesor de sport într-un dosar de furt calificat.

Ce spune instanța despre pedeapsa aplicată

Soluția pe scurt: sentință penală nr. 92/20.03.2024: în baza art. 335 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal raportat la art. 43 alin. 5 Cod penal, condamnă pe inculpatul Vlășan Andrei Rafael – la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

În baza art. 67 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. i Cod penal interzice inculpatului cu titlu de pedeapsă complementară, exercitarea dreptului de a conducere pe drumurile publice, pe o perioadă de 2 ani.

În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. i Cod penal, aplică inculpatului pedeapsa accesorie privind interdicția de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. (Hotărâre 92/2024 din 20 martie 2024)

Ce spune instanța despre rechizitoriu

Soluția pe scurt: În baza art. 346 alin 1 Cod procedură penală constată legalitatea sesizării instanței prin Rechizitoriul nr. 4939/197/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală, în cauza privind inculpatul: Vlășan Andrei Rafael, trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1, lit. b și d, alin. 2 lit. b Cod Penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod Penal.

Dispune începerii judecății cauzei privind inculpatul Vlășan Andrei Rafael , trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de furt calificat (…). Cu drept de contesație în 3 zile de la comunicare. Document: Încheiere finală cameră preliminară 1209/2024 din 25 martie 2024.

Ce ar fi furat suspectul

”“Am sistem de alarmă conectat la dispeceratul Sica Guard. A sunat sistemul de alarmă în jurul orei 18.35, dar nu a sunat și sirena acustică în apartament. Au venit băieții în aproximativ 4-5 minute. La ei la dispecerat le-a apărut o efracție pe zona 1, care e în holul apartamentului, după care, o altă efracție, tot în aceeași zonă, la vreo zece secunde diferență.

Am ajuns destul de repede acasă, fiind sunat de firma de pază. Banii mi-au fost în dormitor, în primul sertar de sub televizor. Când am ajuns, m-am dus direct la acel loc. Sertarul era deschis. Lipsea borseta cu bani. 9.000 de euro plus alte 100 de milioane vechi.

Au fost cei de la poliție. Au luat probe de la fața locului plus butucul de la ușă. Poliția zice că au mers la pont, s-au dus direct la bani”, a povestit in 18 decembrie 2019 victima furtului.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

FOTO: Incendiu la o hală de prelucrare a lemnului din Satu Nou de Sus

Redactie

GEST IMPRESIONANT: Poliţiștii locali și un taximetrist au oferit cazare şi sprijin unei femei și fetiţa ei de 6 ani rămase fără bani în gara din Baia Mare

Vasile Dale

FOTO, VIDEO: Accident rutier pe DN 18, la Sighet (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.