Important

Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii, sărbătorită de copii şi poliţişti la Ulmeni

Experimentăm lumea, zilnic, în cele mai diverse împrejurări. Cunoaștem prin prisma a ceea ce citim și deopotrivă prin experiențele pe care le trăim.

Aproximativ 500 de elevi ai mai multor unități de învățământ, au răspuns „prezent” invitației polițiștilor din Ulmeni și au ajuns la întâlnirea organizată astăzi special pentru ei, la sala sporturilor din oraș. Dorința copiilor, indiferent de vârstă, fost aceeași: de a interacționa cu polițiștii și a cunoaște o parte din tehnica cu care aceștia acționează.

Astfel, copiii au avut posibilitatea să-i cunoască pe luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pe polițiștii Serviciului Criminalistic, Serviciului Rutier și Biroului Siguranță Școlară. Bineînțeles că nu a lipsit nici patrupedul Vis, care, obișnuit cu copiii, a fost încântat de zâmbetele primite.

Și pentru că astăzi este Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii, polițiștii au oferit o carte unei eleve iubitoare de lectură. Se spune că diferența dintre cine suntem acum și cine o să fim peste cinci ani este dată atât de oamenii pe care îi cunoaștem, cât și de cărțile pe care le citim.

Prezența într-un număr atât de mare a copiilor i-a făcut pe polițiști să simtă că munca lor este valoroasă. Întâlnirea s-a încheiat cu promisiunea polițiștilor că vor ține mereu aproape de copii și că vor organiza cu consecvență astfel de activități.

Te-ar putea interesa si

Decalogul educaţiei într-o România respectată”

Redactie

WWF avertizează că în cazul incendierilor de vegetație riscul de extindere a focului în zona forestieră este foarte mare, ceea ce ar afecta aproape iremediabil ecosistemul forestier

Vasile Dale

Consiliul Județean Maramureș a lansat  licitația pentru proiectarea și execuția parcului de specializare inteligentă Șomcuta Mare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.