BREAKING NEWSELECTORALE

Cristian Niculescu-Țâgârlaș: Fără penali în funcții publice!

Cristian Niculescu-Țâgârlaș: ” Cetățenii sunt nemulțumiți, pe bună dreptate, de faptul că unele funcții de demnitate publică sunt ocupate de oameni care au fost condamnați definitiv la pedepse privative de libertate. Trebuie să schimbăm această stare de fapt iar primul pas a fost dezbaterea în cadrul Comisiei juridice a Senatului, a inițiativei intitulate „Fără penali în funcții publice”.

În cadrul ședinței Comisiei Juridice din Senatul României, a fost dezbătută inițiativa legislativă „Fără penali în funcții publice”, un demers care propune revizuirea Constituției României.
Proiectul prevede completarea art. 37 – Dreptul de a fi ales – cu un nou alineat, ce stipulează că cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, Camera Deputaților, Senat și în funcția de Președinte al României, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.

Inițiativa este susținută cu tărie de senatorul PNL Cristian Niculescu-Țâgârlaș, președintele Comisiei juridice a Camerei Superioare, care consideră necesară și reglementarea altor două aspecte relevante, respectiv:

• este obligatorie luarea în considerare a situației cetățenilor străini care au dreptul să candideze în România, cazuri pentru care nu se aplică dispozițiile inițiativei în cauză,
• este necesară instituirea condițiilor restrictive și în cazul alegerilor pentru Parlamentul European.

Reglementarea aspectelor menționate sunt imperative pentru a se asigura un echilibru juridic între diversele categorii de persoane care candidează, la un moment dat, la o funcție de demnitate publică.

”Aceste observații sunt importante pentru a completa și îmbunătăți inițiativa legislativă în discuție, asigurând și completând condițiile de integritate necesare ocupării funcțiilor publice, motiv pentru care voi depune amendamentele corespunzătoare, acționând în calitate de președinte al Comisiei Juridice din Senat, pentru asigurarea transparenței și corectitudinii procesului legislativ.” a concluzionat senatorul liberal Cristian Niculescu-Țâgârlaș.

Te-ar putea interesa si

Exclusiv video: INCONȘTIENT – Un șofer din Finteușu Mic fără permis a intrat cu mașina într-o casă! Două fetițe în pericol. Ce spune tatăl fetiţelor (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: El este ”cagulatul” care a legat doi soți în miez de noapte la Moisei și i-a jefuit

Vasile Dale

AM REUȘIT: Băimărenii NU vor plăti impozite pe imobile mai mari în 2021

Vasile Dale

2 mesaje

Zic si eu aprilie 4, 2024 at 7:21 pm

Doamna Sosoaca nu e penala, Gica Popescu e penal, fost puscarias.
Dintre cei doi care pare mai potrivit pentru o functie publica?
Exista penali si penali. Doar ca, odata gresala asumata si platita, unii penali pot da dovada de mult mai mult caracter si pot avea mult mai multa credibilitate decat multi altii pe care ii vedem in functii publce.
Aspectele cu privire la moralitate dar mai ales la competenta ar trebui sa fie mult mai riguros analizate in cazul tuturor alesilor sau numitilor.

Raspunde
mo aprilie 5, 2024 at 8:17 am

ati spus bine, exista enali si pensli, faptele pentru care au fost condamnati pot fi diferite, insa exemplul ales n-as spune ca e cel mai bun, deoarece a fost condamnat pentru fapte ce tin de ciordit bani, deci obtinere de foloase materiale ilicite, ceea ce poate face si intr-o functie publica; eu as da alt exemplu, un caz teoretic desigur, un om de la sat care a omorat ca sa-si apere proprietatea de un vecin care a facut manevre cu actele si s-a bagat in avutia criminalului, nu putem spune ca o astfel de persoana care intelege ce inseamna sa fii gospodar nu ar fi de ales intr-o functie administrativa, parerea mea!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.