BREAKING NEWSImportant

Dincolo de aparențe: Ofițerii Serviciului Criminalistic – cunoscători ai virtuților culorii

Echilibrați și autocritici, polițiștii Serviciului Criminalistic sunt iubitori de frumos și deopotrivă vigilenți în a surprinde și a reda momente. Fie vorbim de activități profesionale, în care fiecare detaliu contează, fie ne referim la momente de viață, în care surprind emoții, polițiștii sunt dedicați diferitelor tipuri de misiuni.

Departe de a fi expansivi, obișnuiți cu liniștea și cu decorurile care îi inspiră, subcomisar de poliție Boilă Mihai și inspector principal de poliție Mărginean Alex, din cadrul Serviciului Criminalistic, au dat curs invitației de a-și expune o parte dintre lucrările de pictură și fotografie, în cadrul unei expoziții organizate în Aula Magna a Centrului Universitar Nord din Baia Mare.

Subcomisar de poliție Boilă Mihai a înfățișat publicului tablouri diverse, amintindu-și cu drag momentele în care pensula a preluat controlul. Recunoaște că atribuțiile de serviciu l-au stârnit într-atât încât să ofere din timpul său artelor vizuale. Din nevoia înțelegerii unor aspecte ce țin de construcția fizionomiei umane, ofițerul de poliție a urmat cursurile secției Arte Plastice din cadrul Universității Tehnice din Cluj Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare. Referitor la lucrările expuse, Mihai admite că a rămas tributar în special primelor căutări profesionale, fizionomiei umane. „Redarea realistă, studiul trăsăturilor, surprinderea caracterului sunt aspecte pe care le caut în mod special în lucrările mele.”

Inspector principal de poliție Mărginean Alex, născut și crescut la munte, a devenit iubitor de natură și interesat în a surprinde imagini unice. „Ani de zile am făcut mai multe drumeții montane, purtând cu mine aparatul foto. În momentul unui răsărit sau unui apus, pur și simplu uit de mine”. Majoritatea fotografiilor expuse în cadrul expoziției redau peisaje din munții Rodnei și munții Maramureșului, încercând să surprindă de la înălțime, în lumina potrivită, perfecțiunea locurilor.

În spatele fiecărui tablou și a fiecărei fotografii, există o poveste. Fie că este vorba despre un vis transpus pe pânză sau propria viziune asupra unor momente, cei doi ofițeri de poliție au reușit să își pună amprenta asupra modului în care poate fi privită lumea.

Te-ar putea interesa si

POVEŞTI ADEVĂRATE: Cinci femei și patru copii, refugiaţi din Ucraina

Redactie

ACCIDENT RUTIER PE DE 58: O tânără s-a răsturnat pe partea carosabilă cu motocicleta

Redactie

EXCLUSIV FOTO: Trei maşini distruse de un incendiu în Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.