BREAKING NEWSRecomandateTara Codrului

EXCLUSIV FOTO: Dezastru ecologic la Asuajul de Sus: Poluare cu azbest pe câmp din comună

”Dezastru ecologic la Asuajul de Sus. Autoritatile locale nu au manifestat nici o intenție în a face ceva, în a rezolva problema. Oamenii continuă să ducă gunoaie în locurile respective” este mesajul pe care l-am primit pe adresa redacției.

”Au început să ducă acolo gunoiul încă din iulie anul trecut când a fost o grindină puternică la noi. Cu timpul s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi comună. Sunt tone de gunoaie. Plăcile de azbociment sunt considerate periculoase pentru sănătate” ne-a scris localnicul.

Ce spune legea: ”depozitarea deșeurilor care conțin praf și/sau fibre de azbet se face cu tratarea, ambalarea sau acoperirea corespunzătoare a acestora, avându-se în vedere condițiile locale, astfel încât să prevină poluarea mediului cu azbest” (Hotărârea de Guvern nr. 124 din 30 ianuarie 2003 privind prevenirea, reducerea şi controlul poluării mediului cu azbest cât și modul de respectare a Hotărârii de Guvern nr. 856 din 16 august 2002 privind evidenţa gestiunii deşeurilor şi pentru aprobarea listei cuprinzând deşeurile, inclusiv deşeurile periculoase).

Garda de Mediu din Maramureș oare ce face? Doarme? Oare administrația publică locală ce face? Doarme?

Te-ar putea interesa si

DELICT SILVIC: Un bărbat din Ileanda prins la furat de lemne în Sălsig

Vasile Dale

FOTO, VIDEO / ACTUALIZARE: Intervenţie în forţă la un incendiu izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din oraşul Cavnic. Dosar penal pentru distrugere

Redactie

SEZONUL MOTO 2019: Motociclist rănit în Baia Mare, găsit de un echipaj al Ambulanței

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.