BREAKING NEWSMaramuresul Istoric

BÂRSANA – POLIȚIȘTII AU PARTICIPAT LA O ÎNTÂLNIRE ÎN DOMENIUL PROTEJĂRII PATRIMONIULUI CULTURAL NAȚIONAL

În Maramureș se regăsesc opt monumente de arhitectură tradițională incluse pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș, prin Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul de Ordine Publică, desfășoară activități pentru protejarea patrimoniului cultural național, atât în cadrul misiunilor de zi cu zi cât și prin organizarea de activități tematice.

Cea mai recentă activitate s-a desfășurat zilele trecute la Biserica de lemn ”Intrarea Maicii Domnului în Biserica”, situat în comuna Bârsana – monument istoric inclus pe lista de patrimoniu cultural mondial UNESCO.

Inițiată de Direcția Județeană pentru Cultură Maramureș, activitatea de la biserica de lemn din Bârsana este prima, dintr-o serie de vizite de lucru la cele opt biserici de lemn înscrise în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
Specialiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Serviciului de Ordine Publică, prezenți la întâlnirea de lucru, au subliniat importanța luării măsurilor legale în vederea prevenirii comiterii de infracțiuni la regimul protejării patrimoniului cultural național. Astfel, polițiștii au informat reprezentanții obiectivului cu privire la necesitatea implementării măsurilor privind paza obiectivului, conform prevederilor Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și H.G. nr. 301/2012 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii 333/2003.

Măsurile de pază și protecție pentru obiectivele care fac parte din categoria unităților de interes public se realizează în conformitate cu măsurile stabilite în analiza de risc la securitatea fizică și în conformitate cu prevederile art. 8^1 din Anexa 1 la HG nr. 301/2012 , respectiv sisteme de supraveghere video pe căile de acces, holuri și alte zone cu risc ridicat, detecție a efracției pe zonele de expunere sau depozitare valori și control acces, prin personal sau echipamente.

La activitate au participat membri ai Comitetului de Organizare UNESCO, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, reprezentant al autorității locale și în calitate de administrator preotul paroh Oprișan Marcel.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Bătaie generală în faţa unui local din Poienile de Sub Munte. Patru persoane rănite – ACTUALIZARE

Redactie

HiSky suspendă temporar zborurile din Baia Mare către Londra și Milano

Vasile Dale

ULTIMĂ ORĂ – Incendiu violent în Baia Mare. Flăcări uriaşe în spate la Maralibris (FOTO-VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.