Eveniment

Legea 123 a devenit indispensabilă pentru județul Maramureș

Stive de dosare au rămas blocate ani de zile din cauza inexistenței unei legi care să le soluționeze. După mai multe memorii adresate de către domnul prefect Rudolf Stauder și parlamentari din Maramureș, către Camera Deputaților și Secretariatul General al Guvernului, Legii Fondului funciar din 1991, i-au fost aduse modificările de rigoare și a devenit Legea 123/2023.

În ședintele de fond funciar se soluționează cereri și pe alte legi, însă, din 2023, există 12 005 de cereri care au fost înaintate la primăriile din județul Maramureș, din acestea, 3650 au ajuns la Instituția Prefectului, iar 800 au fost soluționate în Comisia Județeană de Fond Funciar, prin Legea 123.

În mandatul domnului prefect au fost deblocate, în medie, de 7 ori mai multe dosare de fond funciar decât în mandatele predecesorilor săi.

Legea 123 a avut un imact pozitiv, atât la nivel național, cât și în județul nostru. Dosare care au fost blocate ani de zile și păreau de nesoluționat, și-au găsit rezolvarea prin această lege.

În continuare, Instituția Prefectului județul Maramureș, lucrează continuu, iar dosarele se primesc în continuare. Dosarele de fond funciar reprezintă o prioritate pentru Instituție, prioritate asumată de domnul prefect Rudolf Stauder, iar eforturile susținute sunt îndreptate spre rezolvarea problemelor maramureșenilor.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO / ACTUALIZARE: Contre la o bere între șefi ai Poliției de Frontieră și ”contrabandiști”, finalizate cu intervenția Poliției Vișeu de Sus într-un bar

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Mamă şi fiică din Borșa, bătute în faţa casei de două femei şi un bărbat

Redactie

MUSAFIRUL NEPOFTIT: Cum a scăpat un bărbat din Baia Mare de un şarpe ascuns sub capota maşinii

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.