BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

VIDEO: Doi tineri ucraineni din Odesa salvați din Munții Maramureșului

Actiune de cautare – salvare in derulare a SPJ Salvamont Maramures in zona de frontiera cu Ucraina in M-tii Maramuresului.

Apelul venit prin 112 la miezul noptii ne-a anuntat ca în zona mai sus mentionata 2 ucrainieni cu vârsta de 24 respectiv 26 de ani sunt rataciti, in hipotermie si au nevoie de ajutor pentru a putea cobori din munte.

Un echipaj al Salvamont Maramures impreuna cu un echipaj al Politiei de Frontiera al ITPF Sighetu Marmatiei din Poienile de sub Munte, au plecat in jurul orei 00.30 spre zona mentionata de cei doi tineri pentru a-i recupera si a-i cobori in siguranta. Coordonatele oferite de cei doi ucrainieni au fost confuze dar ulterior din discutiile avute cu ei folosind si un traducator colegii de la STS Maramures au reusit localizarea acestora.

Echipele de salvare nu au ajuns inca la cei doi ucrainieni dar se apropie de locatia acestora. Zapada esta mare iar zona este greu accesibila. Salvatorii sunt in contact cu baza si cu ucrainienii si din ceea ce ni se comunica de sus din munte ar mai avea in jur de 30 minute de mers pentru a ajunge la cei doi.

Cei doi ucrainieni au fost gasiti adineauri sus in munte in apropiera Varfului Furatic. Li s-a oferit ceai cald si hrana. Vor fi extrasi si adusi pana la baza muntelui, coborare care va dura cateva ore. Din spusele lor ucrainienii sunt din Odesa si sunt de mai bine de trei zile si trei nopti pe drum.

Te-ar putea interesa si

PSY, Tiesto și Majmut Orhan sunt noile nume confirmate la Untold Dubai

Redactie

PREMIERA: DOI BARBATI INSEALA VANZATOARELE DE LA MAGAZINELE NON-STOP DIN BAIA MARE (VIDEO CAMERA SUPRAVEGHERE)

Vasile Dale

REACȚIE: Ce spune primarul despre Căminul Cultural din Loc. Poienile de sub Munte, jud. Maramureș

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.