BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

Adolescent de 16 ani din Sighet arestat preventiv după ce a tras cu pistolul după o mașină

Ieri, 13 aprilie a.c., polițiștii din Sighetu Marmației au probat activitatea infracțională a unui tânăr, de 16 ani, fiind retinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și lovirea sau alte violențe.

În fapt, în noaptea de 12 spre 13 aprilie a.c., polițiștii din Sighetu Marmației au intervenit la o sesizare, pe strada Făget, din municipiu, unde persoane necunoscute ar fi executat mai multe focuri asupra unui autoturism, folosind un pistol de tip airsoft. Au fost distruse luneta, geamul lateral și parbrizul autoturismului.

Din verificările efectuate a reieșit faptul că, persoanele necunoscute aur fi agresat fizic și ar fi folosit asupra persoanei vătămate spray iritant lacrimogen.

Polițiștii au identificat persoanele implicate în eveniment ca fiind patru tineri, cu vârste între 16 și 19 ani, din Sighetu Marmației, Câmpulung la Tisa și Rozavlea.

În baza probatoriului administrat, față de unul dintre tineri, de 16 ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Astăzi, acesta a fost prezentat în fața instanței de judecată, care a dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile.

Tânărul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestate Preventivă Maramureș, iar polițiștii continuă cercetările în acest caz.

Ce spune instanța

ILEŞ LUCAS -ANDREASInculpat

Solutia pe scurt: Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu-Marmaţiei în dos nr. 886/198/P/2024.

În temeiul art. 202, alin. 1 şi 3, rap la art.223 alin. 2, art. 226, cu aplicarea art 243 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, de la 14.04.2024, până la data de 13.05.2024 inclusiv, a inculpatului minor I. L.-A., fiul lui Ionuț Florin și Denisa-Andreea, născut la data de , în mun. Sighetu Marmației, jud. Maramureș, domiciliat în mun. Sighetu Marmației, str. Gheorghe Doja locuieşte fără forme legale pe str Independenţei, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tulburarea ordinii și liniștii publice”, faptă prev. și ped. de art. 371 alin. (2) și alin. (3) din C. p. cu aplic. art. 113 alin. (3) din C.p.

Respinge cererea inculpatului de luare a măsurii arestului la domiciliu, sau a controlului judiciar. Onorariul avocatului desemnat din oficiu, în sumă de 1360 lei, pentru PETROVAI GABRIEL-SEVERUS se suportă din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei.

În baza art. 275, alin. 3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare cu inculpatul şi Ministerul Public.

Pronunţată în şedinţa publică din data de 14.04.2024, ora 12:00. Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  350/2024  14.04.2024

Te-ar putea interesa si

FLAGRANT ÎN TREN: Bărbat din Bogdan Vodă, prins cu 300 de pachete cu ţigări de contrabandă

Vasile Dale

BÂRSANA: Cei opt copii rămaşi orfani după ce tatăl s-a spânzurat au nevoie de ajutorul vostru

Vasile Dale

FOTO: Doi minori aflați pe un motociclu au fost loviți de o mașină la Sighetu Marmației (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.