EvenimentRecomandate

Angajaţii de la Registrul Comerţului încep protestele

Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC), afiliat la Federația PUBLISIND și la Blocul Național Sindical – declanșează proteste contra inechităților salariale și a discriminării salariaților din ONRC față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională justiție, tratament disproporționat în raport cu importanța activităților derulate și cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariații din ONRC în actualul context economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea PNRR.

SAONRC cere Guvernului României demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15% având în vedere faptul că ONRC este instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție.

Totodată revendicăm acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariați din familia ocupaţională “Justiţie”.

În scopul susținerii revendicărilor salariaților din ONRC, SAONRC declanșează acțiuni sindicale conform următorului calendar:

  1. 18-22 aprilie 2024 – grevă de tip japonez la nivel național – membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest și își vor îndeplini atribuțiile de serviciu cu exces de zel.
  2. 23-25 aprilie 2024 – începând cu ora 13:30 – mitinguri organizate la nivel național în toate județele, în fața instituțiilor.
  3. 26 aprilie 2024 – începând cu ora 11,00 – miting la sediul Ministerului Justiției
  4. Începând din luna august 2024 – declanșare conflict colectiv de muncă

Te-ar putea interesa si

NEBUNIE IN BAIA MARE: DOI FRATI AU BATUT MAR CLIENTUL UNUI LOCAL (GALERIE FOTO CITITORI)

Vasile Dale

Intervenţie a salvatorilor montani pentru salvarea unui bărbat bolnav din Petrova

Redactie

EXCLUSIV: Maramureșean venit din Franța cu avionul pe Aeroportul Baia Mare, trimis acasă cu taxiul. Omul a colaborat, însă nu l-au băgat în seamă

Vasile Dale

1 mesaj

FOTO – Protest al angajaților de la Registrul Comerțului din Maramureș – Stiri din Maramures aprilie 24, 2024 at 1:51 pm

[…] Angajaţii de la Registrul Comerţului încep protestele baia maremaramureșprotestregistrul comerțului maramureșstiri baia marestiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.