BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

Și-au prins superiorul cu aparatul radar: Agenți de la rutieră (foști actualmente), dar și ofițerul au fost trimiși în judecată după 4 ani de anchetă

Ca urmare a finalizării cercetărilor efectuate de către ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Maramureș, la delegarea procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, acesta a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertatea unui număr de 3 inculpați, astfel:

  1. un agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Baia Mare – Biroul Rutier Baia Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual;
  2. un agent de poliție în cadrul Poliției Municipiului Baia Mare – Biroul Rutier Baia Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale;
  3. un agent de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș – – Serviciul Rutier la momentul săvârșirii faptei, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la fals intelectual.

În rechizitoriul întocmit, s-a reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

La data de 28 iunie 2020, primii doi inculpați, în calitate de agenți de poliție rutieră în cadrul Poliției Municipiului Baia Mare – Biroul Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de supraveghere de supraveghere și control a traficului rutier, acționând cu aparatul radar, au oprit în trafic un autoturism care se deplasa cu viteza de 84 km/h (limita maxim admisă pentru acel sector de drum fiind de 50 km/h).

Imediat, primul inculpat a constatat că, la volanul autoturismului, se afla cel de-al treilea inculpat, aflat în timpul liber și deplasându-se în interes personal pe drumul public.

În acest context, primul inculpat a întocmit în fals un proces-verbal de sancționare contravențională pe numele fiicei celui de-al treilea inculpat, atestând necorespunzător adevărului faptul că aceasta ar fi condus autoturismul în cursul zilei respective, iar cel de-al doilea inculpat a executat pe procesul-verbal de sancționare contravențională o semnătură falsă, în numele contravenientei, la rubrica „Contravenient/Am luat la cunoștință și am primit p-v”.

Dosarul a fost trimis spre judecare Judecătoriei Baia Mare.

Te-ar putea interesa si

RUTIERE: Reţinut de poliţişti după ce băut la volan a făcut accident în Baba, un altul pentru conducere fără permis

Redactie

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Când poliția nu e pe străzi șmecherașii încing bolizii în Baia Mare. Liniuțe în miez de noapte pe bd București (actualizare)

Vasile Dale

AVALANSA: TREI SALVAMONTISTI SUPRINSI DE AVALANSA SUB VARFUL PIETROSUL. UNUL A FOST GASIT IN VIATA (VIDEO)

Vasile Dale

2 mesaje

mo aprilie 17, 2024 at 6:01 am

intrebarea pentru ei si pentru altii de la rutiera e: a meritat? nu suntem sfinti, insa cand se intampla ASUMA-TI raspunderea! probabil mai urmau si alte nereguli, cum ar fi faptul ca fiica lui ar fi circulat cu permisul suspendat, cine sa o verifice, ca doar taticu e in maf(g)ia militieneasca…tentatia de a face abuzuri va fi mereu..

Raspunde
mo aprilie 17, 2024 at 10:08 pm

ce pacat ca judecatorii nu se supun si ei unor astfel de reguli, acum vad ca legea Anastasia e calcata in picioare, iar Bindiu e in „arest la domiciliu”…sunt buni banii! BAIETI LIBER LA TRAS PE NAS SI UCIDERE DIN CULPA, legea e pentru SARAKI..

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.