BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

ACŢIUNE SALVAMONT pentru recuperarea a trei ucraineni rătăciţi pe vf Șerban din munții Maramureșului (actualizare)

Actiune de căutare-salvare a SPJ Salvamont Maramures în zona Vf-ului Serban, pentru recuperarea şi extragerea a 3 cetateni ucraineni cu vârste de 27 şi respectiv 45 si 46 ani.

Ultimii doi sunt în hipotermie și nu mai pot continua drumul. În zona menționată de apelantul de 27 ani, conform spuselor acestuia, este zăpadă, iar configurația terenului necesită echipament tehnic pentru extracție.

O echipa a Salvamont Maramureș va face joncțiunea cu colegii de la Poliția de Frontieră a ITPF Sighetu Marmației și vor pleca spre zona indicată.


ACTUALIZARE

Salvatorii montani împreună cu colegii de la Poliția de Frontieră au ajuns la stână în zona Vf. Șerban unde unul dintre ucrainenii căutați, cel de 27 ani, a reușit să se refugieze și să își aprindă un foc.

De acolo salvatorii vor porni în căutarea celorlalți doi care sunt mai sus în munte și care acuză probleme medicale.

Din păcate datorită condițiilor meteo este imposibilă intervenția aero în zonă așa că acțiunea va fi derulată doar terestru.

Ucraineanul de 27 ani era în adidași și avea ca rezervă cizme din cauciuc. Ceilalți doi sunt aproape pe graniță, îmbrăcați la fel, necorespunzător zonei în care se află și sunt obosiți.

Te-ar putea interesa si

SIGHETU MARMAŢIEI: Depistat în trafic, la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice și cu substanțe interzise ascunse sub îmbrăcăminte

Redactie

Ion Tomoiagă a fost ales vicepreședinte SNPR Decus la nivel național

Vasile Dale

Tranzacție pe piața media din Maramureș – XAOS Group a cumpărat portalul online BaiaMare24.ro

Redactie

1 mesaj

O nouă acțiune de căutare-salvare a SPJ Salvamont Maramureș în zona Vf. Mezipotoki pentru recuperarea a doi ucraineni – Stiri din Maramures aprilie 18, 2024 at 12:06 pm

[…] ACŢIUNE SALVAMONT pentru recuperarea a trei ucraineni rătăciţi… […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.