Eveniment

În luna mai, în Baia Mare are loc cea de-a doua ediție a Festivalului de Teatru Aproape

Dragi spectatori băimăreni și nu numai! În perioada 10-17 MAI 2024 la Baia Mare are loc cea de-a doua ediție a Festivalului de Teatru Aproape! În urma primei ediții de succes, organizatorii au pregătit anul acesta multe surprize pentru comunitatea noastră!

Festivalul Aproape este o sărbătoare culturală prin care comunitatea se poate bucura, împreună cu mari artiști ai țării, într-o atmosferă demnă și elevată, de faptul că suntem locuitori ai unui oraș frumos și cu mult potențial.
Festivalul Aproape este o oportunitate de a ne apropia unii de alții, prin cultură, educație și bun-gust.

BILETELE și ÎNSCRIERILE LA WORKSHOP-URI au fost deschise în mod oficial vineri, în data de 5 aprilie. Bilete și informații sunt disponibile accesând: https://artspot.ro/festivalul-aproape/

Și-acum haideți să aflăm mai multe despre ce ne-au pregătit organizatorii în acest an!

Ediția a doua a festivalului Aproape se va bucura de prezența unor oaspeți de renume precum: Maia Morgenstern, Alex Nedea – Recorder, Ciprian Mihali, Richard Bovnoczki, Dana Rogoz, Vlad Logigan, Gabi Costin și mulți alți artiști și personalități de referință!

Din categoria teatrelor invitate în programul curent al festivalului fac parte teatre din toata țara a căror activitate profesionistă este recunoscută prin calitate și excelență: Teatru Mic București, unteatru București, Teatrul de Stat Constanța, Teatrul Dramaturgilor Români București, Teatrul Regina Maria – Trupa Iosif Vulcan și, bineînțeles, dragul nostru Teatrul Municipal Baia Mare.

După cum ne-a obișnuit Asociația Culturală Artspot este mereu aproape de tinerii din comunitatea noastră implementând mereu acțiuni și activități care îi vizează în mod direct! Este evident faptul că tinerii nu sunt neglijați în această ediție! Numărul de workshop-uri a crescut anul acesta la 13, vizând aproximativ 500 de tineri și 100 de adulți prin ateliere ca:

Teatru: conduse de Roxana Fanata, Andrei Gîjulete, Alexandra Sabrina Vanci și Andrei Stan
Autism: susținut de Asociația pentru Autism Magia Unicornilor
Dans contemporan (atelier bilingv româno-maghiar): condus de Noémi Bezsán
Antrenament cu un campion: cu Andrei Ostrovanu, noul campion intercontinental ISKA la categoria super mijlocie
Discursuri: susținut de Ciprian Borșan, curator TEDx Baia Mare
Jurnalism TV: Mica Șvab
Arhitectură: arh. Dan Andreșan
Prim-ajutor: Serviciul de Ajutor Maltez Baia Mare
Scriere creativă: Bianca Tămaș
Fashion: Adelina Boie
In a Relationship: atelier ce se va desfășura în 3 licee din Baia Mare + 3 workshop-uri cu înscriere la liber pentru oricine dorește, condus de Silvia Ciubotaru.

Iar anul acesta organizatorii au pregătit o acțiune specială care se va desfășura în Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare cu ajutorul celor de la Create.Act.Enjoy. În două zile consecutive, pacienții spitalului vor avea parte de o frumoasă surpriză artistică!

Cei mici vor răsfățați ediția aceasta și sunt așteptați în parcul Regina Maria la magie, baloane și multe trucuri! Un alt motiv de bucurie și mândrie pentru comunitatea noastră vor reprezenta și cele 3 spectacole cu liceeni, tinerii ce activează în cadrul cursurilor oferite de Artspot – Baia Mare!

Începând tot cu această ediție, ne vom bucura împreună de arta cinematografică la o seară dedicată scurt-metrajelor care va avea loc în curtea Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Maramureș!

Și pentru ca experiența să fie cu adevărat completă serile de socializare din curtea teatrului, care s-au dovedit un succes extraordinar ediția precedentă, vor avea parte de îmbunătățire la această ediție iar organizatorii ne-au avertizat cu mult entuziasm că vom avea parte de multe surprize plăcute!

Echipa festivalului de teatru Aproape se bucură de mult sprijin și dorește să mulțească celor care le sunt aproape în organizarea unui eveniment de asemenea amploare și anvergură!

Acest proiect a fost realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.

Te-ar putea interesa si

ÎNTÂLNIRI DE LUCRU: Presedintele Federatiei Sed Lex si presedintele SNPR Decus vin în Maramureş

Vasile Dale

FOTO/Video: Incendiu violent la o pădure din Firiza. Bărbat săltat de poliție. Suspectul: ”Să lucrați și voi ceva, nu să stați în unitate pe tik-tok!”

Redactie

Doi elevi în vârstă de 12 ani s-au luat la bătaie într-o şcoală din Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.