BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO: Turistă târâtă de o avalanşă în Munţii Rodnei. A supravieţuit

În imaginile de mai jos surprinse de un turist ieri, sâmbătă, 20 aprilie, în „Y”-ul din Vf. Gârgălău, M-ții Rodnei, mai mulți pasionați de schi de tură au trăit probabil aventură vieții lor, aventură care se putea încheia tragic dar din fericire s-a terminat cu bine pentru ei până la urmă.

În filmări se observă un schior care coboară și imediat după el cum pleacă o avalanșă. La un moment dat acel schior/de fapt o schioare – fiindcă am înțeles că a fost vorba de o persoană de sex feminin a fost prinsă în avalanșă, acoperită de zăpadă și tărâță până la poalele muntelui.

Doar norocul a făcut că aceasta să poată ieși teafără de sub zăpadă. Stratul de zăpadă nou depus nu are priză cu stratul mai vechi și poate pleca foarte ușor.

Temperaturile pozitive din ultima perioadă au dus la apariția mai multor avalanșe. Practicarea schiului de tură în astfel de condiții în zonele expuse fără o informare în prealabil poate duce la situații tragice.

Salvamont Maramureș recomandă prudență maximă în alegerea rutelor la altitudini de peste 1600 m și mai ales informare înaintea parcurgerii unor trasee atât pe schiuri de tură , acolo unde zăpadă mai persistă cât și pedestru.

Pentru orice problema apărută pe munte nu ezitați să sunați la 112 sau 0SALVAMONT.

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE / URMĂRIȚI DE POLIȚIA DE FRONTIERĂ – Un contrabandist a băgat doi oameni în spital după ce s-a izbit frontal de o altă mașină apoi s-a dat peste cap. Mașina era plină cu țigări ucrainene (FOTO EXCLUSIV, VIDEO)

Vasile Dale

ACCIDENTE RUTIERE: Fetiţă lovită de o maşină la Arduzel, şofer fără permis, în şanţ cu un utilaj agricol

Redactie

BILANŢ 27 MARTIE: 1.292 de cazuri de coronavirus în România. 24 de persoane sunt în stare critică în spitale

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.