BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

VIDEO: Turistă târâtă de o avalanşă în Munţii Rodnei. A supravieţuit

În imaginile de mai jos surprinse de un turist ieri, sâmbătă, 20 aprilie, în „Y”-ul din Vf. Gârgălău, M-ții Rodnei, mai mulți pasionați de schi de tură au trăit probabil aventură vieții lor, aventură care se putea încheia tragic dar din fericire s-a terminat cu bine pentru ei până la urmă.

În filmări se observă un schior care coboară și imediat după el cum pleacă o avalanșă. La un moment dat acel schior/de fapt o schioare – fiindcă am înțeles că a fost vorba de o persoană de sex feminin a fost prinsă în avalanșă, acoperită de zăpadă și tărâță până la poalele muntelui.

Doar norocul a făcut că aceasta să poată ieși teafără de sub zăpadă. Stratul de zăpadă nou depus nu are priză cu stratul mai vechi și poate pleca foarte ușor.

Temperaturile pozitive din ultima perioadă au dus la apariția mai multor avalanșe. Practicarea schiului de tură în astfel de condiții în zonele expuse fără o informare în prealabil poate duce la situații tragice.

Salvamont Maramureș recomandă prudență maximă în alegerea rutelor la altitudini de peste 1600 m și mai ales informare înaintea parcurgerii unor trasee atât pe schiuri de tură , acolo unde zăpadă mai persistă cât și pedestru.

Pentru orice problema apărută pe munte nu ezitați să sunați la 112 sau 0SALVAMONT.

Te-ar putea interesa si

FURTURI: Hoţ minor prins în Borşa şi alţi doi tineri cercetaţi pentru furt calificat dintr-o societate comercială din Biatra

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Şoferiţă rănită la Vişeu în noaptea de revelion. Şoferul fugar a fost prins de poliţişti

Redactie

Accident: Baimarean cercetat penal dupa ce a lovit un pieton si a plecat

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.