Eveniment

SIGURANȚA TRANSPORTULUI – Peste 160 de autovehicule verificate de polițiști

În zilele de 23 și 24 aprilie a.c., polițiștii rutieri au acționat pe principalele tronsoane de drum, în vederea reducerii numărului de accidente de circulație grave în care sunt implicate autovehicule destinate transportului rutier public de persoane și mărfuri, precum și pentru impunerea respectării normelor legale specifice transporturilor rutiere.

Acțiunea a vizat reducerea victimizării populației prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului de marfă cu capacitate de transport mai mare, precum și cele destinate transportului public de persoane.

De asemenea, polițiștii au verificat atât respectarea normelor legale care reglementează activitate de transport, cât și perioadele de conducere, a pauzelor și perioadelor de odihnă ale conducătorilor de autovehicule.

Peste 160 de autovehicule au trecut prin filtrul de verificare al polițiștilor rutieri, fiind constatate 75 de abateri de la normele rutiere în vigoare. Polițiștii au aplicat 12 sancțiuni pentru nerespectarea perioadelor de conducere, a pauzelor și a perioadelor de odihnă, conform prevederile O.G. nr. 37 din 2007 și două sancțiuni contravenționale care intră sub incidența H.G. 1317 din 2023.

Polițiștii rutieri au reținut permisul de conducere, în cazul unui conducător auto, care transporta marfă, depistat sub influența băuturilor alcoolice (0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat) abatere prevăzută în sfera contravenționalului a O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice. De asemenea au fost retrase cinci certificate de înmatriculare.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare pentru asigurarea în condiții optime a traficului rutier, în ceea ce privește transportul de mărfuri și persoane, precum și verificarea tuturor aspectelor privind legalitatea transportului.

Te-ar putea interesa si

Au început înscrierile pentru voluntari la UNTOLD. Peste 2.000 de tineri sunt așteptați să intre în universul magic din Cluj-Napoca

Vasile Dale

EXCLUSIV – ACTUALIZARE: Comisar şef Liviu Grozavu nu mai este inspectorul şef al IPJ Maramureş. Poliția nu neagă, dar nici nu confirmă

Redactie

Focar de pesta porcină africană la Șieu. Toți purceii au fost eutanasiați

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.