Important

Săptămâna Altfel la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Baia Mare

A fi „altfel” înseamnă să nu ne oprim din căutarea tuturor informațiilor care ne pot face mai puternici. Ieri copiii de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” au avut parte de lecții „altfel”, de prevenire a criminalității, cu profesori „altfel” – polițiști.

Elevii din șase clase, de ciclu primar și gimnazial, de la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Baia Mare au fost prezenți la „lecțiile” polițiștilor Biroului Siguranța Școlară și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității pe teme de prevenire a consumului de substanțe interzise, răspunderea penală a minorilor, siguranța în mediul online, prevenirea disparițiilor de minori și siguranța copiilor acasă, pe stradă și la școală prin Programul „Școala siguranței TEDI”.

Astfel elevii au aflat ce este o contravenție și o infracțiune, cum răspund penal minorii cu vârsta între 14 și 18 ani. Au învățat care sunt pericolele din mediul online și cum se pot proteja pentru a nu deveni victime. Au aflat despre pericolele la care se expun atunci când decid să fugă de acasă pentru că nu reușesc să comunice cu părinții lor și care sunt consecințele consumului de substanțe interzise.

Cei mici, de clasa I, au aflat ce trebuie să facă pentru a fi în siguranță acasă, pe stradă și la școală, de ce sunt importante regulile și care sunt consecințele nerespectării lor.

Dragi copii, polițiștii vă îndeamnă să vă informați, indiferent ce vreți să faceți în viață. Informarea te face puternic și te ține la distanță de comportamentele nesănătoase. De asemenea polițiștii vă îndeamnă să vă întrebați în fiecare zi cine sunteți voi, ce doriți să deveniți și unde vreți să ajungeți. Răspunsurile clare la aceste întrebări vă vor ajuta să faceți față anturajului și problemelor cu care vă confruntați în viață.

Te-ar putea interesa si

Participarea reprezentanților Senatului la reuniunea Alianței parlamentare pentru combaterea urii, Viena, 8 mai 2023

Vasile Dale

IPJ MARAMUREŞ: Recrutare şi selecţie pentru instituțiile de învățământ din structura Ministerului Apărării Naționale și la Academia Națională de Informații ”Mihai Viteazul

Redactie

La mulţi ani Poliţiei Române! La mulţi ani poliţiştilor din Maramureș!

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.