BREAKING NEWSELECTORALE

Cartierul Vasile Alecsandri are nevoie, urgent, de o abordare hotărâtă pentru a fi rezolvate problemele istorice care frământă băimărenii care locuiesc aici!

Craica, la fel ca alte #comunități marginalizate care au acaparat orașul, poate să dispară numai prin aplicarea celei mai nepopulare, dar corecte soluții: construirea unui cartier #social unde să oferim condiții de locuire decente, acces la #educație pentru copii, #consiliere și ajutor pentru încadrarea pe piața forței de muncă a adulților. Nu pentru romi exclusiv, ci pentru toți cei care au nevoie! Știu, la majoritatea nu vă convine soluția, dar este singura care poate să fie aplicată legal, #uman și care să stopeze dezvoltarea zonelor de sărăcie și mizerie care apasă greu orașul!

Unde am ajuns cu #promisiunile din ultimii 30 de ani?! Dacă exista doar Craica la început, azi problema s-a extins în tot orașul! Avem comunități marginalizate și la Cuprom, Pirită, Ferneziu, Valea Borcutului și zona Gării. De la câteva sute de persoane s-a ajuns la 7.000, în câțiva ani. Unde ajungem peste alți câțiva ani?!

Ați văzut ce a însemnat marea „mutare” de pe Craica de acum câțiva ani: problema există în continuare, ba chiar s-a extins, dar s-a mai creat o comunitate marginalizată la Cuprom! Dacă nu #rezolvăm această problemă corect, cât mai repede, în câțiva ani situația va scăpa total de sub control!

Putem construi din fonduri europene un cartier social, fără să afecteze bugetul #local, unde toate entitățile din zona socială, de la administrația publică și organizații neguvernamentale să pună umărul pentru a oferi toate serviciile pentru a integra în societate persoanele care astăzi populează aceste zone marginalizate. Mai ales copiii, care sunt cel mai ușor de ajutat. #Educația este singura șansă de a-i pune pe drumul bun!

Ne place sau nu, doar o abordare care implică soluții decente de locuire, acces la educație, piața forței de muncă, consiliere permanentă poate să oprească acest fenomen. Cine vă promite altceva #minte și nu va putea livra!

#Promisiuni. Asta au primit cetățenii din cartierul Vasile Alecsandri dintotdeauna. Dacă la nivel de infrastructură rutieră s-au mai mișcat lucrurile, fiind reabilitate străzi principale, între blocuri e dezastru. Ici colo s-au mai făcut #cârpeli, dar insuficient, per ansamblu se vede lipsa unei abordări corecte și coerente a infrastructurii edilitare!

Spațiile verzi sunt neîntreținute. Peste tot ar putea să fie amenajate mici zone de recreere cu loc de joacă, bănci, oaze de verde și de relaxare. Lipsesc locurile de parcare, siguranța și #ordinea publică! Lipsesc echipajele mixte care să patruleze și să descurajeze infracționalitatea care e la cote ridicate și în acest cartier.

Am avut ieri două întâlniri în acest cartier, în zona Melodiei și pe fosta Grănicerilor. Oamenii vor zone de recreere, spații verzi, locuri de joacă și locuri de parcare. #Siguranță, #ordine, #curățenie! Transport public în comun decent, containere pentru deșeuri închise, monitorizare video și patrule care să descurajeze infracționalitatea!

Eu #vreau și #pot să rezolv toate aceste probleme, împreună cu cetățenii și cu echipa care m-a susținut să pun și Maramureșul pe drumul dezvoltării! Ce mă recomandă să fiu viitorul #primar al municipiului Baia Mare? Realizările concrete de la nivelul Consiliului Județean Maramureș. Soluțiile mele poate sunt nepopulare pentru unii, dar reprezintă abordări corecte, legale, hotărâte, care pot să rezolve problemele istorice din tot municipiul #BaiaMare!

Te-ar putea interesa si

Accident grav: Impact teribil pe bd Bucuresti. Patru raniti, un incarcerat (ACTUALIZARE – GALERIE FOTO)

Vasile Dale

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: O maşină încărcată cu mobilă arde ca o torţă (actualizare)

Redactie

VIDEO: Pisoi salvat din motorul unei maşini. A fost botezat Merlin

Redactie

2 mesaje

mo aprilie 26, 2024 at 9:15 am

„Eu #vreau și #pot ” – #cumaivrutsiaipututcugroapadegunoiaorasului #incan-auvenitcaldurilesasimtimputoarea #aipututdarnaifacut #totasan-osafaciniciacum #ebunciolanu

” să pun și Maramureșul pe drumul dezvoltării” – #Maramuresultrebuiadezvoltatnupuspedrum #saumaibinezislasatindrum #lafelcasoseauadecentura #satumareeunexempludedezvoltareconcretnudoarpuspedrum

#vorbeste-nedespregroapadegunoi #vorbeste-nedesprelucrurilecarechiarconteaza #vorbeste-nedespredrumurilereabilitateceoiaudinnoulavale #tanarsinerusinat #ciocoiivechisinoi #evitamsubiectelecarearatadecesuntemsaunucapabili

Raspunde
Misu aprilie 26, 2024 at 5:51 pm

Du te n drumuti mincinos,toți promiteți pină a doua zi după alegeri,apoi la revedere.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.