BREAKING NEWSELECTORALE

Mediul de afaceri din Baia Mare are nevoie de susținere prin FAPTE!

Susținerea mediului de afaceri din Baia Mare e una dintre prioritățile mele pe termen scurt, mediu și lung. Antreprenorii băimăreni trebuie să beneficieze de condiții cel puțin decente pentru a-și putea desfășura activitatea în condiții optime. Am obligația, în calitate de primar interimar, să fac tot ce ține de mine în acest sens. Ăsta e primul pas spre o #dezvoltare #sustenabilă.

În ultimele săptămâni am primit diverse sesizări și solicitări din partea antreprenorilor care își desfășoară activitatea pe bulevardul Unirii, în zona Italsofa. Sunt nu mai puțin de 50 de firme aici, cu sute de angajați. Am stabilit o întâlnire cu reprezentanții, iar astăzi am discutat despre toate provocările cu care se confruntă. Unele dintre doleanțele acestora se pot rezolva ușor și repede, altele sunt mai complexe. Dar îmi asum că le vom lua pe rând și le vom îndeplini pe toate!

Cel mai discutat subiect a fost cel legat de traficul intens din această zonă. Este nevoie de o stradă nouă, în paralel cu bulevardul Unirii, la care să aibă acces și care să aibă deschideri în strada Dumbravei și bulevardul Regele Ferdinand (Grănicerilor). Odată cu începerea lucrărilor pentru #Pasaj, aceasta ar putea fi, de asemenea, o bună variantă de tranzit. Săptămâna viitoare, colegii de la Direcția de Patrimoniu vor verifica situația terenurilor, pentru a vedea cum putem proceda la punerea în aplicare a acestei soluții. Trebuie să vedem de cine aparțin parcelele, dacă sunt sau nu în patrimoniul municipiului, dacă există terenuri private care necesită expropriere.

Rețeaua de canalizare și cea de apă potabilă sunt alte două aspecte ce trebuie remediate aici. Zona s-a dezvoltat mult în ultimii ani, iar rețeaua de canalizare e subdimensionată, comparativ cu nevoile actuale. Aceeași problemă o avem aici și cu furnizarea de apă. Tot în cadrul întâlnirii mi s-a sesizat faptul că antreprenorii se ocupă singuri de toaletarea și igienizarea spațiilor publice dimprejur. SPAU nu a făcut curat niciodată aici, lucru total impardonabil. De săptămâna viitoare, mă asigur că se vor ocupa și de această zonă!

Am notat toate doleanțele și sesizările care mi-au fost transmise la întâlnirea de azi. Și, așa cum v-am obișnuit, găsim și demarăm soluții pentru fiecare dintre ele. Cu încredere și cu susținerea dumneavoastră, schimbăm fața municipiului Baia Mare!

Te-ar putea interesa si

FOTO – DN1C: O ajuns cu mașina în râpă în pasul Mesteacăn

Vasile Dale

FOTO: Coliziune între o betonieră şi două autoturisme pe centura Băii Mari

Redactie

TARA LUI PAPURA VODA: Desi au anuntat, de o saptamana nimeni nu taie copacul cazut peste firele de curent (galerie foto)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.