BREAKING NEWSImportant

Terapie prin artă la Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare

Zilele trecute SJUBM a fost gazda actorilor Asociația Create.Act.Enjoy. Invitați de organizatorii Festivalului de teatru “Aproape” actorii au făcut o mică surpriză micilor pacienți și nu numai, cadrelor medicale din cadrul Spitalului Județean Baia Mare, încercând să aducă un strop #deBine și un zâmbet sincer pe fețele celor din spital.

Ce au făcut ei? Ce au știut #maiBine. Au fost în comunitatea de pacienți și personal medical pentru prima dată la Spitalul Județean Baia Mare! Arta este felul lor de a spune „mulțumim că existați” cadrelor medicale și tuturor persoanelor care lucrează în spitale.

erapie prin Artă by Create.Act.Enjoy este un proiect socio-cultural început în 2012, care pune la dispoziția oamenilor din spitale activități recreative realizate de artiști profesioniști. Metodele de lucru propuse de cei de la Create.Act.Enjoy vin în completarea terapiei clasice și mizează pe faptul că starea de bine (well-being) este dată, pe lângă satisfacția materială, de o stare emoțională și psihică echilibrate și de o viață socială care permite accesul la cultură.

Activitățile pe care le desfășoară în spitale stimulează dezvoltarea de abordări interdisciplinare prin întrepătrunderea artelor – teatru și performance, muzică, artă manuală, realitate virtuală, film și fotografie, implicând activ pacienți, aparținători și cadre medicale.

Aceste evenimente nu doar îmbunătățesc experiența spitalizării pentru pacienți, ci pot avea și un efect pozitiv asupra personalului medical, contribuind la o atmosferă mai veselă și mai plăcută în spital. Astfel pentru pacienții internați în spital și nu numai, vizita actorilor cu momentele lor artistice le-a adus multă bucurie în suflete.

Manager, Oros George Alexandru

Te-ar putea interesa si

VERNISAJ LA MUZEUL JUDEŢAN DE ARTĂ: EXPOZIȚIE DE GRAFICĂ EUROPEANĂ ”GREAT ARTISTS OF THE WORLD”

Redactie

GRUP INFRACȚIONAL DESTRUCTURAT: Liderul unei grupări de contrabandă și alți doi membri din rețea cu sechestru asigurator pe case, terenuri și mașini (VIDEO)

Vasile Dale

EXCLUSIV: Până în 22 martie fugarul Cherecheș va fi EXTRĂDAT în România. Ajunge la Rahova

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.