BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV: Primărița preoteasă din Șieu este cercetată penal pentru infracțiunea de tentativă de violare a confidențialității votului (VIDEO)

Incident grav la o secți de votare din localitatea maramureșeană ȘIEU. Acolo primărița-preoteasă în funcție împreună cu un localnic a montat o cameră audio video în secția de votare. Poliția a intervenit imediat. Primărița și localnicul sunt cercetați penal.

Ce spune Poliția

”Un cetățean dintr-o comună din județul Maramureș a sesizat faptul că într-o secție de votare s-a motantat o cameră audio/video. În urma deplasării echipajului de poliție s-a constatat că în această dimineață (ieri 8 iunie 2024, n..r) primarul comunei și un cetățean a montat într-adevăr o cameră de supraveghere cu scopul de a supraveghea procesul electoral.

În prezența organelor de poliție camera de supraveghere a fost demontată și scoasă din incinta secției de votare. La acest moment se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de violare a confidențialității votului, faptă prevăzută și pedepsită de codul penal”

Ce spune primărița

„Pentru ca toți oamenii mei din sectiile de votare au fost dați afara , am vrut sa fie transparenta , asa ca am dispus sa se monteze camere de supraveghere , pentru corectitudine ! Bineînțeles ca nu au fost de acord cu ele ,OARE DE CE ? Dar , nu conteaza , maine voi solicita reprezentanții ai presei care vor supraveghea toata zona !

STOP FRAUDĂ ELECTORALA !”, spunea primărița din Șieu într-o postare pe rețelele de socializare făcută ieri, 8 iunie.

Ce spune legea

Art. 389: Violarea confidenţialităţii votului

(1) Violarea prin orice mijloace a secretului votului se pedepseşte cu amendă.

(2) Dacă fapta a fost comisă de un membru al biroului electoral al secţiei de votare, pedeapsa este închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Citește și:

https://vasiledale.ro/2022/10/31/exclusiv-video-avem-declaratia-primaritei-din-sieu-prejudiciul-este-de-90-000-de-lei

Te-ar putea interesa si

URMARE ULTRAJ CLUB BAIA MARE: POLITISTI ULTRAGIATI DAR PROCURORUL DISPUNE CERCETAREA IN LIBERTATE A SUSPECTULUI

Vasile Dale

RUTIERE: Accident în Hideaga, tânăr reținut pentru conducere fără permis, infracțiuni la regimul rutier

Redactie

EXECUTARE SILITĂ: Datorie către Drusal de 16 milioane de lei. Se pune sechestru pe bunurile Primăriei Baia Mare (declarație de presă)

Vasile Dale

1 mesaj

mo iunie 9, 2024 at 10:40 am

banu ochiu dracului..ciolaniada in plina desfasurare…

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.