Important

Studenții de la specializarea biologie au vizitat Stația de Epurare a apelor uzate și Stația de Tratare a apei din Baia Mare

Peste 20 de studenți din cadrul Centrului Universitar Nord Baia Mare – Universitatea Tehnică Cluj ( CUNBM UT Cluj), specializarea Biologie au efectuat la începutul acestei săptămâni câte o vizită de informare-documentare la Stația de Epurare a apelor uzate și la Stația de Tratare a apei din Baia Mare.

La Stația de Epurare a apelor uzate studenții au putut să vadă mai îndeaproape procesul şi fluxul tehnologic, iar specialiştii din cadrul Staţiei de Epurare le-au explicat în ce constă procesul de epurare a apelor uzate. Apa care este folosită de către populaţie este colectată de sistemul de canalizare după care este direcţionată în Staţia de Epurare în vederea tratării, iar la final deversată în emisar, adică în râul Săsar. Bazinele de separare a grăsimilor, decantoarele și linia de tratare a nămolului, dar mai ales rezervorul de biogaz și dispeceratul stației de epurare, locul de unde este controlat și coordonat prin sistem SCADA întregul proces tehnologic de epurare a apelor uzate, au captat la maxim atenția studenților.Laboratorul din cadrul Stației de Epurare este dotat cu aparatură modernă pentru monitorizarea permanentă a indicatorilor de calitate din apa uzată epurată descărcată în râul Săsar, pentru a păstra un mediu nepoluat.

Iarna Baimareana

Stația de Epurare a apelor uzate din Baia Mare este o stație modernă care asigură epurarea apelor uzate colectate din aglomerarea Baia Mare cât și prelucrarea nămolului, rezultat în urma proceselor tehnologice în vederea gestionării lui cât mai eficiente.

Societatea Vital S.A., prin activitățile instructiv-educative pe care le desfășoară la nivelul stației de epurare, contribuie la conștientizarea tinerei generații asupra importanței protejării mediului și pregătește eficient intrarea acestora pe piața muncii, printr-o informare responsabilă privind epurarea apelor uzate.

Stația de Tratare a Apei Baia Mare asigură apa potabilă pentru locuitorii din municipiul Baia Mare și zonele limitrofe.

Studenții au fost întâmpinați de către specialiștii din cadrul stației care i-au condus într-un tur al obiectivului și le-au explicat fiecare etapă a procesului de tratare a apei.

Pe parcursul vizitei, studenții au vizitat și laboratorul de analize fizico-chimice și microbiologice și dispeceratul, au putut vedea și înțelege importanța verificării calității apei și a testelor de laborator efectuate în mod regulat pentru a asigura o apă potabilă de calitate furnizată către utilizatori.

După tur, studenții au avut o sesiune de întrebări și răspunsuri cu specialiștii din cadrul stației, care au fost bucuroși să răspundă la toate întrebările și să ofere informații suplimentare despre procesul de tratare a apei.

La final, studenții au fost invitați la o degustare de apă prospată direct de la robinet!

Sperăm ca prin acțiunile derulate în parteneriat cu instituțiile de învățământ, să contribuim nemijlocit la conștientizarea tinerei generații în ceea ce privește rolul și importanța apei, protejarea mediului înconjurător și respectul pentru natură.

Rămânem în continuare deschiși acestor parteneriate cu unitățile de învățământ, deoarece responsabilitatea socială reprezintă un important aspect al acțiunilor de relații publice și ne oferă posibilitatea să educăm din timp utilizatorii de mâine ai serviciilor noastre.

Te-ar putea interesa si

BĂTAIE DE JOC: Salvamont – un serviciu de urgență doar pe hârtie!!! Șoferii rămân fără permis în timpul intervențiilor pentru că depășesc viteza legală pentru a salva o viață

Vasile Dale

Fake news și reclamație la DIICOT, după publicarea unui document neaprobat pentru interzicerea deplasărilor în România

Vasile Dale

”Nord Literar” în dialog cu studenții interesați de jurnalismul cultural

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.