BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

VIDEO – Profesor de muzică, doctor în teologie, arestat preventiv pentru că a hărțuit și agresat sexual o elevă de clasa a X-a din Baia Mare

Scandal de hărțuire sexuală în învățământul maramureșean. Profesor dr. Cosmin Vasile Lauran, absolent al Academiei Naționale de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj Napoca, doctor în teologie, profesor de muzică la Colegiul Național ”Emil Racoviță” din Baia Mare a fost arestat ieri pentru comiterea infracțiunii de agresiune sexuală săvârșită asupra unui minor.

În fapt, bărbatul ar fi trimis mai multe sms-uri cu conținut sexual unei eleve de clasa a X-a de la liceul mai sus amintit. Adolescenta i-a arătat mamei mesajele iar aceasta a alertat imediat polițiștii și procurorii băimăreni.

Luni profesorul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind depus în arestul IPJ Maramureș. Ieri la ora 17.00 instanța a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ce spune Poliția

Un băimărean a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală și hărțuire.

Acesta a fost prezentat instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile.

La data de 28 iunie, polițiștii au fost sesizați de o femeie cu privire la faptul că un bărbat ar fi efectuat mai multe apeluri telefonice și ar fi transmis mai multe mesaje unei minore, de 16 ani, care, prin frecvență și conținut, i-ar fi creat acesteia o stare de temere.

În urma cercetărilor, a fost identificat un bărbat, de 47 de ani, bănuit de comiterea faptei.

În baza probatoriului administrat, la data de 8 iulie a.c., cel în cauză a fost reținut, pentru 24 de ore, iar ieri, 9 iulie, acesta a fost prezentat instanței care a dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile.

Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Maramureș.

În continuare, sub supravegherea procurorului, polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbatului.

Ce spune instanța

LĂURAN V. COSMIN VASILEInculpat

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare sub nr. 2244/197/P/2024 din data de 09.07.2024 şi, în consecinţă: În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului LĂURAN COSMIN VASILE, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 09.07.2024 până în 07.08.2024 inclusiv, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de agresiunea sexuală săvârşită asupra unui minor, prev. de art. 219 ^1, alin.1 2, alin. 3 lit.b, C.pen cu aplicarea art. 35 alin.1 Cod penal.

Respinge solicitarea inculpatului prin apărător de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar.

În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru Ministerul Public. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 09.07.2024, ora 17:00.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  2562/2024  09.07.2024.

Inculpatul a contestat decezia la Tribunalul Maramureș.

COMUNICAT DE PRESĂ privind situația profesorului Cosmin Vasile Lăuran

Având în vedere situaţia gravă în care se află profesorul Cosmin Vasile Lăuran, care preda disciplina religie şi muzică la un liceu băimărean, aflat în arestul poliţiei, făcând subiectul unui dosar penal, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului a hotărât de îndată retragerea binecuvântării de a mai preda disciplina religie pentru totdeauna în instituţiile şcolare, precum şi de a mai dirija vreun cor bisericesc din cuprinsul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

Astfel de cazuri de gravă degradare umană sunt incompatibile cu calitatea de creştin şi nu au ce căuta în sfera educaţiei sau a bisericii.

Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului

foto principal: facebook.com

Te-ar putea interesa si

VIDEO VALEA VIȘEULUI: Autospeciala Poliției de Frontieră izbită de un autoturism. Șoferul și un pasager au încercat să fugă cu țigări de contrabandă

Vasile Dale

Deputat Gabriel Zetea, președinte PSD Maramureș: ”Cu încredere în Borșa, alături de primarul Ion Sorin Timiș!

Redactie

CORONAVIRUS ÎN MARAMUREŞ, 26 AUGUST: 33 cazuri noi, două decese

Redactie

4 mesaje

mo iulie 10, 2024 at 10:25 am

asta nu are spate ca ala de la Liceul de Arte? pe ala cum de nu l-au saltat baietii chiar daca scenariul e IDENTIC?

Raspunde
Daiana iulie 11, 2024 at 8:14 am

Narcisista care i-a fost iubita câțiva ani îl putea îndruma ca e gresit ce face, îl putea interna la dezalcoolizare, sa-l ajute ca un alcoolic nu reușește fără ajutor.
Toți cei din jur știu ca are probleme grave cu alcoolul de peste 15 ani. Pe fondul consumului de alcool și-a pierdut firul mesajelor.
Omul trebuie tratat prima data!

Raspunde
Lara iulie 11, 2024 at 10:00 am

Si cati astfel de bolnavi exista in randul profesorilor!
Un scenariu complet similar la scoala generala Avram Iancu, unde un profesor de matematica a scapat acuzarii datorita unui director indiferent (prof de religie) si a unor parinti inconstienti care au refuzat sa alerteze politia in ciuda dovezilor!
Adulti care au rolul de a proteja copiii ii invata sa taca si sa plece capu. Si ne miram de ce societatea e corupta si bolnava!

Raspunde
Beton iulie 12, 2024 at 6:56 am

Când ti-am zis Cosmine ,”mâncate-ar temnița “ ca mi-ai dat 2 la religie și la fetele le bubuiai catalogul de 10 ca îți umblau ochii in cap după cururi ca bilele de biliard pe masa,ce-ai crezut ca nu va fi așa? Ai fost un sugaci, nu ti-am dat io peste ochi da te bagă alții in temnița

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.