BREAKING NEWSEveniment

FOTO, VIDEO: Două acțiuni derulate de salvatorii montani ai SPJ Salvamont Maramureș în ultimele 24 ore: ucrainean rătăcit pe munte, turist cu probleme medicale

Prima acțiune de căutare-salvare desfășurată pe parcursul zilei de ieri a avut că scop salvarea unui cetățean ucrainean de 38 ani aflat singur pe munte de aproximativ 2 saptamani, timp în care a parcurs peste 1000 km din spusele lui. Extenuat, fără provizii, fără apă, acesta a fost recuperat de o echipă a salvatorilor montani care împreună cu colegii de la Poliția de Frontiera Valea Vișeului au reușit să îl coboare în siguranță, ulterior fiind predat autorităților competențe. Acțiunea a durat 5 ore după care salvatorii s-au retras la bază.

Astăzi, un nou apel de urgență venit prin 112 i-a informat pe salvamontiști despre faptul că un bărbat de 43 ani aflat în drumeție în zona deluroasă cu acces dificil a localității Baia Mare împreună cu copilul lui și câinele acuză o stare de rău cu amețeli și nu mai poate coborî solicitând ajutor de urgență.

Salvatorii montani aflați de serviciu au ajuns la bărbatul cu probleme, l-au evaluat și acordat primul ajutor, coborându-l până la echipajul SMURD venit în sprijin.

Te-ar putea interesa si

DN1C Cicârlău: O femeie din Bârgău a fost spulberată de un motociclist din Baia Mare

Vasile Dale

ANUNȚ PE FACEBOOK: Ioan Stegeran, primarul din Fărcașa, depistat pozitiv Covid-19

Redactie

GALERI FOTO: Au furat piese auto, obiecte casnice şi cabluri dintr-un garaj de pe Transilvaniei

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.