Eveniment

Primarul Ioan Doru Dăncuș: ”Vă asigur că niciun arbore sănătos nu a fost și nu va fi tăiat!”

Primăria Municipiului Baia Mare informează că absolut toți copacii care au fost îndepărtați recent în zona Centrului Vechi, în Parcul ”Regina Maria”, dar și în alte locații din oraș aveau o stare avansată de degradare, prezentând putregai, scorburi, atacuri de ciuperci și ipide, gâlme canceroase și multe alte probleme.

”Vă asigur că niciun arbore sănătos nu a fost și nu va fi tăiat! Fiecare copac în parte a fost verificat la fața locului de către membrii Comisiei de avizare a tăierilor de arbori, o comisie din care fac parte inspectori ai Protecției Mediului, ingineri silvici, specialiști în arboricultură. Știu că este o acțiune neplăcută, însă trebuie să înțelegem cu toții că este necesară pentru a preîntâmpina situații periculoase. Au existat cazuri în care, în timpul unor furtuni, astfel de arbori bolnavi au produs pagube însemnate, au căzut peste mașini și chiar peste oameni. Siguranța cetățenilor primează!”, a declarat Ioan Doru Dăncuș, primarul municipiului Baia Mare.

Resturile vegetale și masa lemnoasă rezultate de pe urma tăierilor sunt depozitate la Serviciul Public Ambient Urban, tocate, mărunțite și transformate în compost vegetal folosit, ulterior, la fertilizarea zonelor verzi din oraș.
În același timp, au fost stabilite ample planuri de replantare pentru mai multe zone din oraș. În Parcul ”Regina Maria”, vor fi plantați, spre exemplu, 107 puieți din diferite specii de arbori ornamentali. În ultimii trei ani, în municipiul Baia Mare, s-au plantat peste 2.000 de puieți.

Te-ar putea interesa si

AFLAT ÎN TIMPUL LIBER: Un poliţist din Baia Mare a depistat un bărbat dat în urmărire

Redactie

NINSOAREA FACE RAVAGII IN MARAMURES: UN AUTOBUS CU CALATORI A AJUNS IN SANT PE DRUMUL JUDETEAN DIN CAVNIC (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

Lacrimi și durere pentru Alexandra, tânăra de 21 de ani ce și-a găsit sfârșitul la Budeşti, în bolidul condus de șoferul beat-criță

Redactie

1 mesaj

mo septembrie 5, 2024 at 2:09 pm

lasa asta mai bulibasule, poveste-ne despre constructiile ce se fac pe malul paraului Craica, nu era acel teren al CFR-ului, de unde autorizatii de constructie?

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.