BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

SCRISOARE DESCHISĂ: ”Nota nu contează” la Colegiul Gheorghe Șincai din Baia Mare

Bună ziua,la Colegiul Național Gheorghe Șincai din Baia Mare, ”nota nu contează”. 

Acesta este răspunsul primit din partea unității de învățământ, răspuns pe care a trebuit să îl transmit mai departe copilului meu cu așteptarea că el va înțelege viața reală în care trăim și își va păstra motivarea de a învăța. Băiatul meu a avut în această vară evaluarea națională pentru admiterea la liceu, obținând media 9.82 (a V-a notă din județul Maramureș), acest rezultat asigurându-i accesul în orice clasă își dorea. Însă, cum viața reală bate teoria, în ciuda rezultatului obținut, nu s-a calificat în clasa pentru care a optat (Matematică-informatică, intensiv engleză, cu germana a doua limbă de studiu).

Ca și părinte, am solicitat Colegiului detalii privind modul de repartiție, primind asigurarea ca alocarea a fost corectă doar că în acest an ”nota nu contează”, existând alte criterii după care se face repartiția, cum ar fi egalitatea de gen fete – băieți. Egalitatea de gen este argumentul suprem și la întrebarea de ce în clasa amintită care are 10 băieți și 16 fete, 99% din elevi provin din acest Colegiu, absolvind la Gheorghe Șincai ciclul gimnazial iar elevii de la școlile de cartier nu au avut acces la această clasă, în ciuda mediei obținute. 

M-am gândit foarte mult dacă să trimit acest email, dacă vor exista repercusiuni asupra fiului meu, dacă ”va fi luat în vizor” de către anumite cadre didactice, dar cred că aceste alocări cu ușile închise trebuie să înceteze.

Prima lecție de viață a avut-o deja, așa că din păcate dacă vor exista repercusiuni asupra lui, va trebui să le accepte sau să învețe să reacționeze. Resemnarea că ”asta e” este cel mai nociv sentiment și cred cu tărie că nu trebuie adoptat de către copiii nostri. Consider că repartiția s-a făcut total injust și netransparent, că răspunsurile primite sunt de tip general iar prin faptul că nu am reușit să obțin un răspuns scris privind modul exact de alocare al copilului meu în altă clasă, mă văd nevoit să solicit public Colegiului Gheorghe Șincai să prezinte modalitatea prin care un elev dintr-o școală de cartier cu a V-a notă din județ la Evaluarea națională, nu poate să se califice în clasa pentru care a optat, clasă care are 26 de locuri. 

Menționez că nu dorim să facem transferul în clasa în care fiul meu nu a fost considerat eligibil, dorim ca să rămână în clasa în care a fost alocat prin aplicarea regulilor menționate de către Colegiu, punând astfel capăt bulversării copilului în ce clasă merge de Luni la școală”.

Cristian Fărcaș, părinte

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO/VIDEO / ACTUALIZARE: Ninge abundent în Maramureș: Trafic îngreunat pe DN18 pe Gutâi și Hera. TIR blocat, utilajele de deszăpezire se plimbă, dar nu aruncă material antiderapant

Vasile Dale

DORU DĂNCUȘ: ”Am reînceput în forță munca pentru Baia Mare, dar continuăm și dialogul cu băimărenii”

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO: Și-a salvat copiii din autoturismul care a luat foc în mers pe Dealul Pietrișului

Vasile Dale

5 mesaje

Tara arde septembrie 7, 2024 at 1:34 pm

Din start se observă tentativa părinților de a-și ridica odrasla pe un nemeritat piedestal (a V-a notă este de fapt poziția 12-13, cu asta am spus totul).
Pe urmă mulți părinți își forțează/îndrumează copiii spre domenii în care nu au competențe. Așa că mulți din cei de la mate-info ajung să dea la medicină, drept, inginerie, fizică, etc. Din cauza unor căpoși cum este căposul cu scrisoarea deschisă, copiii pierd ani buni din viață sau se chinuie cu materii în care nu se regăsesc.
Pe urmă se miră că nu intră odrasla la BB în Cluj sau pică la medicină în timp ce copiii mai relaxați de pe la Racoviță, Lucaciu sau chiar Arte intră.
Treziți-vă, oameni buni. Nu vă trăiți nerealizările vieții prin ochii copiilor.

Raspunde
Tara arde septembrie 7, 2024 at 1:45 pm

O altă chestiune.
„10 băieți și 16 fete, 99% din elevi provin din acest Colegiu, absolvind la Gheorghe Șincai ciclul gimnazial iar elevii de la școlile de cartier nu au avut acces la această clasă, în ciuda mediei obținute. ”
Asta-i că și steagurile lui Pristanda. Adică au 99% din Șincai și nimeni din afară. Acel 1% de unde o fi?
Dacă un singur copil ar fi din afara Șincaiului, am avea 96%, nu 99.
Pe urmă…. nu vrem să facem demersuri….dar facem scrisori oficiale.
Mi se face milă de copilul ăla cu așa părinți.
Copile, când termini liceul, pleacă cât mai departe de ei. Pentru binele tău psihic.

Raspunde
Cristian Ratiu septembrie 8, 2024 at 9:52 am

” Din start” nu reușiți sa va ascundeți anumite frustrări dar reușiți sa folosiți cuvinte deplasate (capos) prin care caracterizați oameni pe care nu ii cunoașteți.”Din start” nu vreți sa vedeți care e adevărată problema semnalata – cea a corupției din învățământ. Dacă tot aveți pareri, aveți curajul și vi le asumați, nu va ascundeți după ” Țara arde”!
Un cadru didactic ar yrebui sa-și asume părerile la fel cum va asumați IP.-ul.

Raspunde
Cristian Ratiu septembrie 8, 2024 at 9:54 am

” Din start” nu reușiți sa va ascundeți anumite frustrări dar reușiți sa folosiți cuvinte deplasate (capos) prin care caracterizați oameni pe care nu ii cunoașteți.”Din start” nu vreți sa vedeți care e adevărată problema semnalata – cea a corupției din învățământ. Dacă tot aveți pareri, aveți curajul și vi le asumați, nu va ascundeți după ” Țara arde”!
Un cadru didactic ar trebui sa-și asume părerile la fel cum va asumați IP.-ul.

Raspunde
Cucu-bau septembrie 8, 2024 at 12:36 am

,,Tara arde “ are mari probleme cu tiroida…

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.